Veteranul Avram Constantin, o ”legendă vie” pentru comunitatea din Bordești

0
201
Astăzi avem onoarea de a-l sărbători pe veteranul de război maiorul (în retragere) Avram Toader Constantin, la împlinirea venerabilei vârste de 102 ani. Nea Costică este ultimul veteran de război din localitatea Bordești și cel mai în vârstă locuitor al comunei. A prins două războaie și a supraviețuit luptelor la care a participat.
„Legenda vie”, așa cum a fost supranumit de locuitorii localității din care face parte, în semn de înaltă recunoștință și respect, a fost înaintat la gradul de maior în retragere și i-au fost acordate distincții și diplome din partea Ministerului Apărării Naționale, Statului Major al Forțelor Terestre și a Garnizoanei Focșani. În fotografii sunt surprinse momente din cadrul ceremonialului prilejuit de Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliţiei Națiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial şi Ziua Uniunii Europene, în comuna vrânceană Bordești.
La mulți ani, nea Costică! Vă mulțumim pentru sacrificiul dumneavoastră și vă dorim sănătate multă! (MApN, foto: Petruț Gogu)