joi, mai 30, 2024
AcasăSocietateVeteranii și văduvele de război vor fi scutiți integral de la plata...

Veteranii și văduvele de război vor fi scutiți integral de la plata impozitelor pentru clădiri, terenuri și mașini

Ministerul Finanțelor Publice modifică o serie de prevederi ale Codului Fiscal pentru ca veteranii și văduvele de război precum și văduvele veteranilor să beneficieze de scutiri la plata impozitelor locale. Totodată, persoanele persecutate din motive politice și cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri și soții/soțiile acestora vor primi scutiri pentru locuința de domiciliu, terenul aferent acesteia și pentru un mijloc de transport, la alegere. În acest sens, Ministerul Finanțelor Publice a completat Codul Fiscal prin Ordonanță de Urgență. ”Subliniez încă o dată că veteranii de război, văduvele de război, persoanele persecutate din motive politice, precum și cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri au beneficiat și până acum de scutiri de la plata taxelor și impozitelor pe clădiri/terenuri/un mijloc de transport. De la 1 ianuarie, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal, soțiilor și soților acestora nu li s-au mai acordat astfel de scutiri. Este și motivul pentru care venim acum cu propunerea de modificare a Codului Fiscal și le redăm drepturile pierdute soților și soțiilor persoanelor sus menționate”, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.
În cazul clădirilor, terenurilor sau al mijloacelor de transport deținute în comun de soți cu o terță persoană, facilitatea fiscală se va acorda doar pentru partea deținută de categoriile sus menționate și de soții/soțiile acestora. Scutirile de impozit se vor aplica de la data intrării în vigoare a actului normativ. Autoritățile locale au obligația să recalculeze impozitele datorate de persoanele ce fac obiectul modificării Codului Fiscal – soții/soțiile persoanelor mai sus menționate – pentru perioada cuprinsă între 1 ianuarie 2016 și data intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență.
Conform unei statistici a Ministerului Muncii, la sfârșitul lunii martie 2016, primeau indemnizații 14.000 de veterani, 536 văduve de război și 85.831 văduve de veterani.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu