Vasile Aguridă va fi cetățean de onoare post-mortem al comunei Tulnici

0
20
Marți, 29 noiembrie, va avea loc o ședință a Consiliului Local Tulnici care are pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare al comunei fostului primar Vasile Aguridă. Acesta a condus Primăria comunei Tulnici în perioada 2000-2011 și a decedat la vârsta de 60 de ani, pe 8 martie 2011, în urma unui accident de mașină. Pe 17 decembrie a.c. ar fi împlinit 66 de ani.
 
botu5. Proiect de hotărâre privind acordarea titlului de cetăţean de onoare, post-mortem, domnului Vasile AGURIDĂ.
Inițiator: Aurel Boțu, primar.

 
”Domnul Vasile Aguridă a fost un om respectat și apreciat în comunitatea noastră. Cât timp a deținut funcția de primar a realizat și a început o serie de proiecte pentru dezvoltarea și modernizarea comunei. Nu trebuie să uităm faptul că domnul Aguridă s-a implicat personal în procesele Obștii Tulnici cu Composesoratele din Ojdula și Brețcu, păstrând intactă suprafața de pădure a Obștii de Moșneni Tulnici. Din păcate, a plecat prea devreme dintre noi, lăsând un gol imens atât pentru familie cât și pentru comunitatea tulnicenilor”, ne-a declarat actualul primar al comunei Tulnici, Aurel Boțu.
Vasile Aguridă a primit, în luna mai a.c., și titlul de cetățean de onoare al județului Vrancea, în cadrul unei ședințe a Consiliului Județean. Alături de acesta, în ședința respectivă, au mai primit titlul de cetățean de onoare al județului Vrancea, postmortem, alți 3 foști primari, decedați în timpul exercitării mandatului: Ion Petre – Panciu, Fănică Ciobotaru – Vizantea Livezi, Dumitru Robu – Gologanu.