”Vara împreună, în siguranță!”, cu micuții de la Centrul ”Maria-Ajutorul Copiilor” și cu elevii de la Bibliovacanța

0
431

Deși este o perioadă relaxantă, în vacanță trebuie să acordăm o atenție sporită siguranței celor mici, iar polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au continuat activitățile în cadrul campaniei ,,Vara împreună, în siguranță!”. Astfel, astăzi, 28 iulie a.c., polițiștii s-au întâlnit cu copiii care frecventează Centrul Educativ ”Maria – Ajutorul Copiilor” și Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu”, în cadrul programului Bibliovacanța.

Polițiștii de la siguranță școlară le-au readus în atenție copiilor modalitățile distractive, dar sigure de petrecere a timpului liber, astfel încât aceștia să fie angrenați în activități pozitive, de comunicare și interacțiune personală, fiindu-le prezentate și exemple de fapte ce constituie abateri de la normele de conduită socială, consecințele comiterii unor asemenea abateri și prevederile legale care sancționează aceste fapte. Pentru preșcolarii de la Centrul Educativ ”Maria – Ajutorul Copiilor”, atracția a fost mașina de poliție, copiii mărturisind că își doresc ca atunci când vor fi mari să ni se alăture.

Pentru o vacanță liniștită, fără evenimente nedorite, polițiștii recomandă:

• Copiilor:
• Nu părăsiți locuința fără a spune părinților/bunicilor unde și cu cine plecați.
• Nu dați informații colegilor, vecinilor, persoanelor cunoscute întâmplător, despre bunurile pe care le deține familia voastră;
• Evitați să postați pe internet informații despre bunuri, adresa de domiciliu, programul zilnic, plecările în vacanţă!
• Când vă aflați singuri sau cu prietenii afară, la joacă, evitați să intrați în conflict cu alți copii, nu răspundeți provocărilor acestora şi încercați să lămuriți orice problemă prin discuții, fără violenţă.

• Părinților:
• Învățați-i pe copii regulile de bază ale circulației rutiere: deplasarea pe trotuar, traversarea doar prin locurile marcate, semnificația semnalelor luminoase, a semnelor de circulație.
• Asigurați-vă că cei mici, în cazul în care s-au pierdut într-o zonă aglomerată, știu să apeleze la un poliţist sau la o altă persoană de încredere, își cunosc numele, adresa şi numărul de telefon al unui membru de familie.
• Asiguraţi-vă că vor refuza persoanele care, sub diferite pretexte, le cer să-i însoţească.
• Asiguraţi-vă că nu vor stabili, fără acceptul dumneavoastră, întâlniri cu persoane pe care le cunosc doar de pe internet. (IPJ Vrancea)


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentComandantul Flotilei Fluviale, Cornel Rogozan, trecut în rezervă/ Contraamiralul Cornel Rogozan este originar din Păunești
Articolul următorAJOFM Vrancea: aproape 200 de locuri de muncă vacante