Vaccinarea anti-COVID bate pasul pe loc/ Ministrul Sănătății spune că nici persoanele vaccinate cu 3 doze nu mai sunt protejate de infectare

0
754

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, reia apelul la vaccinarea anti-COVID. Infectările cu noul coronavirus au crescut foarte mult în ultimele săptămâni, și nici persoanele care s-au vaccinat cu 3 doze de ser nu mai sunt în totalitate protejate. ”Tulpina Omicron este în continuare dominantă, 100% din secvențieri sunt cu Omicron. Nu există dovezi privind o severitate mai mare. Reinfecțiile cu BA5 sunt frecvente inclusiv pentru persoanele care au trecut prin boală cu Omicron. Avem circa 20% reinfecții. Având în vedere că au trecut șase luni de la valul inițial, chiar și cei vaccinați cu trei doze, e clar că există o eludare a răspunsului imun chiar și la cei vaccinați, așa că estimăm o creștere în curând.”, a explicat, astăzi, Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății susține că orice român care dorește să se vaccineze o poate face la medicul de familie. Centrele de vaccinare s-au desființat, imunizarea anti-COVID fiind, acum, în sarcina medicilor de familie, la fel ca în cazul altor tipuri de vaccinări. „Vaccinarea este o activitate de rutină, care se va desfășura la cabinetele medicilor de familie, ca și celelalte vaccinări care se fac. Eu cred că e mai important să discutăm nu dacă au unde să se vaccineze, ci dacă doresc. Supoziția că nu au unde să se vaccineze este o eroare. E în același stadiu, nu s-au înregistrat cereri semnificative, de la 1 iulie se va face prin medicii de familie, avem opt milioane de doze și căutăm o soluție astfel încât pierderile de vaccin să nu le mai fie imputabile medicilor de familie. Pierderile de vaccin depășesc acea doză de 25% în perioada actuală.”, a declarat ministrul Rafila.


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a>

<!-- /96038750/Vrancea24/Billboard -->
<div id='div-gpt-ad-1674821856114-0' style='min-width: 300px; min-height: 90px;'>
 <script>
  googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1674821856114-0'); });
 </script>
</div></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentULTIMA ORĂ Alertă de vijelii în mai multe localități din județ
Articolul următorApel pentru colectarea separată a deșeurilor reciclabile în saci galbeni