AcasăStiri InterneVaccinarea anti-COVID a copiilor între 5 și 11 ani se poate face...

Vaccinarea anti-COVID a copiilor între 5 și 11 ani se poate face la Dispensarul Sud din Focșani

Din 26 ianuarie 2022, începe vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani în România. Platforma de programare (vaccinare-covid.gov.ro) permite deja programarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, pentru data de 26 ianuarie. Programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate aproximativ 220 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național.
Unul dintre aceste cabinete de vaccinare pediatrice se află în cadrul centrului de vaccinare împotriva COVID-19, organizat de Direcția de Asistență Socială Focșani la dispensarul medical Sud, situat în strada Revoluției nr. 12, al cărui program de funcționare este momentan zilnic, între orele 08:00 – 20:00, de luni până duminică.
Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru. Este obligatoriu acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor.
Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Cominarty (Pfizer BioNTech) este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile. Este important de precizat faptul că, dacă se inițiază vaccinarea copiilor care împlinesc 12 ani între administrarea celor două doze, aceștia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrică de 10 µg.
În urma finalizării evaluării datelor științifice, a rezultat că raportul beneficiu/risc este pozitiv, mai ales la copiii care au comorbidități și care prezintă un risc crescut de a dezvolta forme severe ale infecției cu SARS-CoV-2. (Biroul de presă al Primăriei Focșani)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu