miercuri, iunie 19, 2024
AcasăActualitateVacanță liniștită și din punctul de vedere al securității datelor personale

Vacanță liniștită și din punctul de vedere al securității datelor personale

Suntem în perioada vacanței de vară, când mulți români optează să se relaxeze departe de casă. Pentru un sejur fără griji din punct de vedere al securității datelor, echipa Directoratului vă oferă o serie de sfaturi esențiale de securitate:
Înainte de a porni la drum, asigurați-vă că ați actualizat software-ul pe dispozitivele ce urmează să le folosiți!
Efectuați o copie de siguranță a datelor de pe aceste dispozitive! Iar atunci când nu le folosiți, nu uitați să blocați accesul la ele!
Asigurați-vă că puteți identifica dispozitivul pe internet din contul personal (Apple, Android, Windows), în cazul în care acesta a fost pierdut sau furat!
Dezactivați opțiunile de conectare automată a device-urilor via bluetooth sau wireless!
Evitați schimbul de informații sensibile prin intermediul rețelelor wi-fi publice, nesecurizate. Folosiți o soluție de tip VPN!
Nu partajați în mod public informații clare despre locul unde călătoriți și durata vizitei. Aceste informații pot fi utilizate de infractori!
Evitați postarea pe social media a biletelor care conțin informații personale sau coduri de bare/QR!
Atenție la accesarea URL-urilor și a atașamentelor provenite din surse necunoscute. Scanați-le cu o soluție de securitate, înainte de a efectua o acțiune potențial malițioasă!
Verificați existența oricărei oferte sau promoții întâlnite pe canalul oficial al companiei în numele căruia este promovată!
Atunci când lucrați cu date sensibile, asigurați-vă că nimeni nu are vizibilitate la ecranul dispozitivului utilizat! (Directoratul Național de Securitate Cibernetică)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu