USR Vrancea continuă luptă cu mafia locală în justiție

0
939

Încă de anul trecut, USR Vrancea a contestat în Consiliul Local Focșani, în dezbatere publică, prin plângeri și petiții, atât proiectul de hotărâre privind Raportul Consultării Publicului, dar și H.C.L nr.274/30 mai 2019, aprobat ulterior de consilierii locali PSD, prin care s-a acordat dezvoltatorului imobiliar Ionuț Cristian Duță dreptul de a construi o clădire, P+4+R, pe terenul de lângă monumentul istoric CLASA A – “Tribunalul Vrancea”, situat pe strada Cuza Vodă nr.10. USR Vrancea a cerut revocarea acestei hotărâri, girată de însuși primarul PSD Cristi Misăilă, în mod repetat. USR Vrancea nu a abandonat lupta cu mafia locală, dimpotrivă. Împreună cu reprezentantul unei Asociații de Proprietari, din str. Cuza Vodă nr. 12, continuăm să aducem argumentele în justiție și sperăm că justiția va decide corect pentru focșăneni.
Luptăm în continuare pentru dreptul oamenilor la aer curat, la spații verzi, la lumină, la oaze de relaxare etc. Este injust pentru focșăneni și total imoral ca acești dezvoltatori imobiliari, ce invocă dreptul la proprietate, să poată ”planta clădiri” în spațiile dintre blocuri, cu girul consilierilor locali și al primarului doar pentru că ”se poate”.

USR Focșani a preluat rolul de ”avocat” al focșănenilor și va continua contestarea HCL 274/30 mai 2019 prin cele două dosare, 1385/91/2019 și 1711/91/2019, aflate pe rolul Tribunalului Vrancea. Termenul de judecată este de 20 ianuarie 2020, așa cum se poate constata și pe website-ul portal.just.ro, acesta fiind deja al șaptelea termen. Dovada că Primăria Municipiului Focșani vrea să blocheze în continuare informarea cetățenilor în mod transparent. Conform art. 17 din Legea 554/2004 pârâții sunt obligați ca, odată cu întâmpinarea, să depună toate actele doveditoare aferente HCL mai sus menționate. Ceea ce nu au făcut până acum. Iată cine, de fapt, este în postura de ”non combat” și poartă “căciulița roșie”. Echipa USR Focșani, prin președintele Liviu Macovei, nu încurajează opacitatea deciziilor administrației locale și asta va demonstra prin fiecare acțiune viitoare. (Comunicat USR Focșani)