USR PLUS strânge semnături pentru o moțiune de cenzură pentru îndepărtarea premierului Florin Cîțu

0
246
Liderii USR PLUS au stabilit strategia după care vor merge în criza declanșată prin revocarea de către primul ministru Florin Cîțu a lui Stelian Ion, ministrul Justiței. Ei vor să depună o moțiune de cenzură pentru a-l da jos din funcție pe premier.
„Cele 80 de voturi ale USR PLUS care au ajutat la formarea actualei majorități sunt astăzi semnături pe moțiunea de cenzură pe care am anunțat-o aseară, după demiterea abuzivă și lipsită de temei a ministrului Stelian Ion. Îi invităm alături de noi pe toți parlamentarii responsabili și interesați ca această criză politică declanșată de un prim-ministru iresponsabil să dureze cât mai puțin. Cerem celorlalte forțe politice să nu intre în tergiversări și jocuri politicianiste, să depunem și să votăm urgent moțiunea. E momentul să vedem dacă discursul se transpune în fapte. Florin Cîţu trebuie să plece.
Este o moțiune necesară și poate fi evitată doar dacă Florin Cîțu își dă demisia de onoare sau Coaliția îi retrage sprijinul politic”, se arată în comunicatul USR PLUS.