Uniunea Salvați România are candidați și în Vrancea

0
127

Noua ”stea” a politicii românești – Uniunea Salvați România – a reușit să depună liste de candidați și în Vrancea. Deși activitatea politică a formațiunii lui Nicușor Dan în județ este extrem de discretă, USR a depus două liste de candidați (incomplete, totuși) la Biroul Electoral de Circumscripție Nr. 41. Pe lista pentru Senat figurează doi candidați: caricaturistul Constantin Pavel, pe primul loc, și Ellen Popovici, din Adjud, profesor de fizică, pe locul al doilea. Lista USR pentru Camera Deputaților cuprinde 4 candidați. Pe primul loc al listei se află tânărul matematician vrâncean Virgil Petrea, stabilit în Olanda, fost olimpic de aur la matematică, unul dintre copiii de geniu ai județului nostru. Acesta este absolvent al uneia dintre cele mai cunoscute și apreciate universități din lume – Massachusetts Institute of Technology, SUA, în anul 2007.

„Acum mai bine de o lună începeam să strâng semnături pentru USR. Îi cunoșteam pe unii dintre membri și voluntari, urmărisem activitatea oamenilor din USR, iar competența și bunele lor intenții mi-au fost garanții că e bine să ajut și eu. Am găsit la ei entuziasm și poftă de muncă molipsitoare, care mi-au crescut dorința de implicare. Astfel, am luat decizia de a participa la alegerile parlamentare din decembrie, iar colegii din USR mi-au oferit șansa de a deschide lista partidului la Camera Deputaților, în județul Vrancea. Am crescut în Focșani și am rămas atașat de viața județului. Cunosc problemele care de ani buni îl vitregesc de soarta pe care o merită. Pentru mine, ca și pentru mulți colegi din USR, aceasta este o experiență nouă. Considerăm că onestitatea și competența profesională a candidaților reprezintă condiții necesare pentru însănătoșirea vieții publice din România. Personal, am ajuns la un punct în care neimplicarea nu ar fi însemnat neutralitate, ci acceptarea tacită a faptului că lucrurile nu se pot schimba. În USR Vrancea pornim cu o echipă mică, dar inimoasă, pe care o vom crește și o vom consolida. Le cer vrâncenilor încrederea și sprijinul în drumul care ne așteaptă până la alegerile parlamentare și după ele”, a scris Virgil Petrea pe pagina sa de Facebook.

Pe locurile următoare ale listei de candidați USR pentru Camera Deputaților se află: 2. Anca Sandu, 3. Petru Pletea, 4. Alin Miloaie. Biroul Electoral de Circumscripție Vrancea a admis, în ședința de ieri, candidaturile depuse de Uniunea Salvați România.