Uniunea Naţională a Studenţilor din România îi va oferi titlul post-mortem de „Preşedinte de Onoare” adjudeanului Vlad Dediu, care s-a înecat pe Litoral

0
416

Uniunea Naţională a Studenţilor din România, care și-a pierdut liderul, pe studentul adjudean Vlad Dediu, a transmis un mesaj de condoleanțe pentru familia  colegului care s-a înecat în Marea Neagră, sâmbătă, 11 iulie.  Cu această ocazie, studenții care fac parte din structura de conducere a Uniunea Naţională a Studenţilor din România au anunțat că  îi va oferi lui Vlad titlul post-mortem de „Preşedinte de Onoare”.

„Colegul nostru, a mers să vadă primele raze de soare ale dimineţii, dar soarele vieţii pentru el a apus, iar noi acum purtăm doliul întunericului. Vlad va rămâne pentru noi toţi un respectat și respectabil lider al studenţilor, un tânăr implicat şi devotat în dezvoltarea şi îmbunătăţirea vieţii de student dar şi a întregii comunităţi. Aici putem să amintim principalele contribuţii pe care le-a avut, atât în structurile de conducere, cât şi în comisiile de specialitate ale celor mai împortante foruri decizionale din mediul academic. Un tânăr cu o energie şi o dăruire rar întâlnită. „Noi trebuie să facem bine!” aşa ne spunea tot timpul cu zâmbetul larg pe buze. Studenţii nu te vor uita! Noi, toţi prietenii tăi, nu te vom uita! Vlad a fost mereu tânărul energic, plin de viaţă şi studentul pasionat de ceea ce făcea. Recent, finalizase nivelul de studii superioare de licenţă şi îşi dorea o carieră alături de tineri, lucrând pentru tineri. Reprezentantul generaţiei moderne a studenţilor, Vlad era: visător, dornic de schimbare în societate, implicat, motivat să rezolve probleme ale comunităţii alături de tineri. Dar… ne consolăm cu gândul că Dumnezeu a ales ca el să contribuie la desăvârşirea cetăţii divine. Mergem mai departe cu convingerea că Vlad este acum steaua noastră călăuzitoare, cea care ne va îndruma altfel pașii spre fapte bune, pentru un viitor așa cum și-l dorea și cum era convins că-l merită toți tinerii din România. Invităm asociaţiile membre UNSR, partenerii şi colegii reprezentanţi să fie alături printr-o rugăciune şi un gând bun. Transmitem familiei şi prietenilor sincere condoleanţe şi îi asigurăm de tot sprijinul nostru în aceste momente dificile, alături de sutele de studenţi de la nivel naţional. Vă asigurăm că vom continua gândurile şi proiectele prietenului nostru Vlad DEDIU, respectând cu sfinţenie vorbele sale: „Noi trebuie să facem bine!”, pentru că el chiar a făcut totul bine pentru noi toți. Uniunea Naţională a Studenţilor din România, prin Adunarea Generală îi va oferi titlul post-mortem de „Preşedinte de Onoare”. Te vom purta mereu în suflet, prieten drag… Semnat, ECHIPA UNSR”.

Vlad Valentin Dediu, în vârstă de 22 de ani, care a fost până sâmbătă preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR), era originar din Vrancea, municipiul Adjud. El s-a aflat în weekend pe Litoralul românesc, la Mamaia, unde sărbătorea cu prietenii absolvirea cu dor câteva zile în urmă a  Facultăţii de Transporturi, Ingineria Transporturilor şi Traficului din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti. În noaptea de vineri spre sâmbătă, a plecat de lângă prieteni şi s-a dus să facă o baie în mare, în zona Clubului Fratelli. Vlad a fost prins de curenţi şi nu a mai putut ieşi din valuri. Medicii l-au resuscitat 45 de minute. Tânărul a dat pe moment semne de viaţă. Ulterior a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Constanţa, unde în ciuda eforturilor depuse de medici, a murit câteva ore mai târziu.