Un tânăr profesor de limba rromani, candidatul Mișcării Populare la Primăria Slobozia Bradului

0
64

Mișcarea Populară va intra în cursa electorală pentru Primăria comunei Slobozia Bradului cu un profesor care cunoaște foarte bine specificul, limba și tradițiile etniei majoritare din această localitate. Este vorba de Paul Auraș Gugoașe, profesor titular de limba rromani la Școala Cornetu. Acesta are 34 de ani, este căsătorit și are o fetiță. Paul Auraș Gugoașe și-a stabilit și un program ce conține câteva elemente esențiale.
”Dorința mea de a face ceva pentru comuna mea este puternică, comuna are nevoie de schimbare. Pentru a realiza acest lucru, consider că trebuie să pleci la acest drum cu următoarele principii:
1.În primul rând, politica trebuie oprită la ușa primăriei, iar primarul și întreaga administrație trebuie să rezolve cu amabilitate și profesionalism orice solicitare venită din partea locuitorilor comunei.
2. De asemenea, cred că în aparatul propriu al primarului trebuie să existe oameni pregătiți pentru întocmirea de programe și proiecte în vederea accesării fondurilor europene necesare atât realizării de investiții cât și școlarizării etnicilor rromi, în vederea calificării și reconversiei profesionale.
3-Agenda primarului trebuie făcută în funcție de cetățean, primarul trebuie să fie în slujba cetățeanului și nu invers.
4-Implementarea programelor existente pentru integrarea rromilor și incluziunea socială a acestora, având în vedere sumele mari alocate de Comisia Europeană și procedurile destul de simplificate pentru accesare.
Pentru că timpul nostru a venit, iar implicarea tinerilor este posibilă și necesară, mă simt în măsură și vă asigur că am toată puterea și motivația să-mi asum responsabilitatea unei asemenea funcții și a schimbării necesare”, susține tânărul candidat al Mișcării Populare la Primăria Slobozia Bradului.
La rândul lor, liderii Mișcării Populare Vrancea se declară mulțumiți de alegerea făcută. ”Ne bucurăm foarte mult să îl avem în rândurile noastre pe profesorul Paul Auraș Gugoașe. Dumnealui este un tânăr profesor de limba rromani și credem că sintagma ”candidatul potrivit la locul potrivit” i se potrivește cel mai bine, având în vedere specificul localității Slobozia Bradului. Îi asigurăm atât pe dumnealui cât și pe locuitorii comunei Slobozia Bradului că Mișcarea Populară va fi alături de profesorul Gugoașe în campania electorală și, mai ales, după aceasta. Îi urăm mult succes, bun venit în echipa președintelui Traian Băsescu și suntem siguri că va aduce un suflu nou în comunitatea dumnealui”, a declarat președintele Mișcării Populare Vrancea, avocatul Bogdan Nechita.

Citeşte şi:
Mișcarea Populară și-a stabilit candidatul la Primăria Cotești
Ioniță Ivan – Mișcarea Populară, principalul contracandidat al primarului PSD din Suraia
Mişcarea Populară şi-a desemnat candidatul la Primăria Dumitreşti
Mișcarea Populară, mutare politică importantă la Vidra