AcasăSportUn sportiv din Focșani a câștigat Concursul de Open din cadrul Turneului...

Un sportiv din Focșani a câștigat Concursul de Open din cadrul Turneului Internațional de Judo ”Memorialul Aurel Cîmpeanu”

Sportivul legitimat la CSM Focșani 2007, Vlad Vișan (antrenori Stănică Grosu și Marinel Palade), a câștigat ieri Concursul de Open masculin seniori, organizat la Focșani în Sala Sporturilor ”Alin Moldoveanu”, cu ocazia Turneului Internațional de Judo MEMORIALUL Aurel Cîmpeanu, care s-a aflat la cea de-a XIX-a ediție. Pe locul doi s-a situat un sportiv din Ucraina, iar pe cele două locuri trei au încheiat concursul de Open masculin doi judoka din Republica Moldova, unul dintre ei obținând medalia de bronz la Campionatul European de Juniori de săptămâna trecută de la Praga.

Turneul de Judo de la Focșani a fost organizat de CSM FOCȘANI 2007, Primăria Municipiului Focșani, Consiliul Local Focșani, Asociația Județeană de Judo Vrancea, în colaborare cu Asociația de Securitate și Direcția Județeană de Sport Vrancea, cu sprijinul LPS Focșani, CS Unirea Focșani și CSS Focșani. Turneul Internațional de la Focșani a cuprins un concurs de judo la U16 și U18 (masculin și feminin) și unul de Open la masculin seniori.
Invitată specială la acest turneu internațional a fost Idalys Ortiz din Cuba, o legendă a judo-ului mondial, participantă la 4 ediții ale Jocurilor Olimpice, unde a câștigat 4 medalii consecutiv (aur 2012, argint 2016 și 2020, bronz 2008). Este câștigătoare a 8 medalii la Campionatul Mondial (două de aur), 14 titluri continentale consecutive Panamericane și peste 30 de medalii la alte turnee mondiale și Grand Prix-uri (cat. +78 kg).
 Invitați de onoare la acest turneu au fost:
– Kaliema Antomarchi (Cuba), care a obținut medalia de bronz la Campionatele Mondiale de Judo de la Budapesta din 2017 (cat. 78 kg). A reprezentat Cuba la Jocurile Olimpice de vară din 2020.
– Lucian Grigoropol – fondatorul primei școli de judo din Vrancea, în prezent antrenor în USA , mentor al lui Aurel Cîmpeanu, posesor al centurii negre 4 DAN.
– Focșăneanul Adrian Croitoru, unul dintre cei mai medaliați sportivi din România, cel mai titrat sportiv al județului Vrancea. A cucerit în cariera sa 11 titluri de campion național obținute consecutiv (cat. 86 kg), trei medalii de bronz la Campionatele Mondiale, două titluri de campion european, 5 medalii de aur la Cupa Mondială, peste 200 de medalii cucerite la diferite competiții interne și internaționale, trei participări la Jocurile Olimpice de la Barcelona, Atlanta și Sydney (două locuri 5 și un loc 7). Medalia de aur a fost cucerită la Campionatul European de la Wroclaw (Polonia-2000), cat. 90 kg.
La acest turneu au participat judoka din România, Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria, Italia, Turcia și Cuba. Clasament general pe echipe:
– Vrancea a ocupat la finalul concursului de la Focșani locul I pe echipe – AJJ Vrancea (CSM Focșani 2007, LPS Focșani, CS Unirea Focșani, CSS Focșani).
– Pe locul 2 s-a situat o selecționată din Turcia, iar pe cele două locuri 3 au terminat concursul Dinamo Brașov și Judo Club Topalov din Bulgaria.
Au participat 300 de sportivi de la 43 de cluburi de tradiție din România și străinătate. (sursa: CSM Focșani 2007)
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu