Un scurtcircuit electric a distrus un depozit în Mărășești. Pompierii s-au luptat 3 ore cu flăcările

0
202

Un scurtcircuit electric produs la o aerotermă lăsată în funcțiune nesupravegheată într-o încăpere folosită ca spațiu de comercializare produse mixte, a provocat un incendiu de proporții în localitatea Mărășești. Evenimentul a fost anunțat prin apel la numărul unic de urgență 112, în această dimineață, în jurul orei 03:35. La fața locului s-au deplasat de urgență, 3 echipaje cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD din cadrul Stației de Pompieri Panciu. De asemenea, la locul intervenției a acționat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Mărășești, cu 1 autospecială de stingere.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă, pe o suprafață de aproximativ 200 mp, cuprinzând marfa și aparatele frigorifice aflate din interiorul spațiului de comercializare, precum și acoperișul locuinței și anexelor, care erau alipite acestuia. A fost o intervenție dificilă și de durată, din cauza cantității mari de materiale care au întreținut arderea. Eforturile depuse de echipajele de stingere au dus la salvarea din calea flăcărilor a locuinței și gospodăriilor aflate în imediata vecinătate.

În urma evenimentului, au ars: spațiu de comercializare în suprafață de 60 mp și bunurile aflate în interior, printre care 5 vitrine frigorifice, 4 congelatoare, 2 aparate de cafea, 1 aerotermă și produse alimentare, precum și 120 mp din acoperișul locuinței și anexelor și 20 mp din acoperișul unei locuințe învecinate. Din fericire evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale, fără a fi înregistrate victime sau persoane rănite. (ISU Vrancea)