Un partid regional se implică în alegerile locale. Împreună Pentru Moldova îl susține pe Liviu Macovei pentru Primăria Focșani

0
421

La începutul acestui an, la Iași, a luat ființă un partid regional: Împreună Pentru Moldova. Până acum, partidul a reunit oameni care nu au mai făcut politică, oameni din zona civică și a ong-urilor din județele din Moldova, dar și persoane cu un anumit trecut politic. În Vrancea, filiala județeană a Partidului Împreună Pentru Moldova este condusă de fostul președinte al USR Vrancea, Cosmin Timofte, care are alături o parte din foștii săi colegi, excluși, suspendați sau demisionari din USR Vrancea. IPM și-a anunțat disponibilitatea pentru colaborare cu forțele non-PSD, pentru a îndepărta PSD de la conducerea administrației vrâncene și focșănene. În același timp, noul partid și-a stabilit susținerea candidatului independent Liviu Macovei pentru funcția de primar al municipiului Focșani.

La rândul său, Liviu Macovei și-a exprimat interesul pentru coagularea forțelor non-PSD din municipiul Focșani și din întreg județul, însă susține că nu a fost, deocamdată, invitat la discuțiile care au demarat zilele trecute. ”Alianța la nivel județean este un demers foarte bun și urmează discuții pentru municipiul Focșani. Trebuie să fie mai multe discuții, iar candidat să fie cel cu șanse mari să câștige. Putem găsi varianta câștigătoare”, afirmă Liviu Macovei. Totodată, el a subliniat faptul că nu face jocurile PSD, candidatura sa la Primăria Focșani fiind susținută de focșăneni din mai multe medii. ”Alături de mine sunt foarte mulți oameni de calitate care au lucrat cu mine la această candidatură și care mă susțin, oameni din PNL, oameni din USR, atât membri cât și simpatizanți sau votanți, nu am încă niciun PSD-ist la mine în echipă. La fel, am avut discuții și invitații din partea mai multor partide de a candida din partea lor, niciuna însă cu sau de la PSD. În Focșani și în Vrancea mai există și alte partide decât PSD și PNL, partide dintre care o bună parte, probabil, vor susține candidatura mea. Există o preconcepție politică și electorală mai mult în zona conducerii PNL Vrancea, în sensul în care toate forțele angrenate într-un fel sau altul în competiția pentru Primăria Focșani sunt cumva obligate să susțină candidatul PNL pentru că altfel ar face jocurile PSD. A spus-o chiar destul de răspicat președintele filialei acum câteva zile. Ei bine, eu nu mă simt obligat să susțin aprioric pe nimeni și nici să-mi retrag candidatura, ca gest împotriva cuiva. Candidatura mea este pentru Focșani și pentru focșăneni, nu este o candidatură împotrivă.”, a explicat Liviu Macovei. Printre candidații la alegerile locale susținuți de Partidul Împreună Pentru Moldova se numără și Marius Stan, candidat la Primăria Galați, fost președinte al clubului de fotbal Oțelul Galați, fost primar al municipiului Galați în perioada 2012-2016.