Un nepalez a fost identificat că muncea fără forme legale la o firmă din Vrancea

0
377

Poliţiştii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări Vrancea, în cooperare cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea, au desfăşurat în această săptămână o acţiune, pe raza de competenţă, având ca scop combaterea şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a străinilor pe raza judeţului Vrancea.
Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse au fost supuse verificărilor patru societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului Vrancea, fiind identificaţi 12 cetăţeni nepalezi, cu vârste cuprinse între 23 ani şi 43 ani, care desfăşurau activităţi lucrative în cadrul a două dintre societăţile comerciale controlate. Ca urmare a verificărilor efectuate s-a constatat faptul că 11 dintre aceştia deţineau avize de angajare în muncă, respectiv permise unice, obţinute în scop de angajare în muncă la societăţile supuse controlului.
De asemenea, în continuarea verificărilor s-a stabilit că cea de-a douăsprezecea persoană, în vârstă de 35 de ani, avea dreptul de şedere temporară reglementat pe teritoriul României în scop de angajare în muncă, în baza unui aviz de angajare obţinut de o societate cu sediul pe raza judeţului Argeş. La momentul depistării acesta desfăşura activităţi lucrative la punctul de lucru al unei societăţi comerciale de pe raza judeţului Vrancea, societate care nu a obţinut în prealabil avizul de angajare în muncă şi nici nu a încheiat un contract individual de muncă cu cetăţeanul nepalez.
Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au dispus măsura revocării dreptului de şedere temporară al acestuia, fiindu-i emisă şi o decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în termen de 30 de zile. La ieşirea din ţară, pe numele bărbatului va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Totodată, societatea comercială în cadrul căreia cetăţeanul nepalez desfăşura activităţi lucrative fără forme legale a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 10.000 lei, în conformitate cu prevederile O.G. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea pe teritoriul României, cu modificările şi completările ulterioare.
Acţiunile poliţiştilor vor continua şi în perioada următoare, atât în scopul combaterii şederii ilegale şi a muncii nedeclarate, cât şi în scopul prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale. (sursa și foto: Inspectoratul General pentru Imigrări)