Un fost polițist din Odobești, condamnat pentru trafic de minori

0
255

Un fost agent de poliție, originar din orașul Odobești, a fost condamnat, în prima instanță, la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori. Conform deciziei magistraților Tribunalului Bacău, lui George Miron i s-au interzis drepturile de a fi ales în funcții publice și de a mai lucra ca polițist timp de doi ani. De asemenea, judecătorii au decis ca Miron să execute 80 de zile de muncă în folosul comunității, la Primăria Odobești. Fostul polițist, care lucrase, ultima oară, ca agent într-o secție comunală din județul Bacău, va fi sub supraveghere timp de doi ani și are obligația de a se prezenta la Serviciul de Probațiune ori de câte ori i se cere.

“Condamnă inculpatul MIRON GEORGE, pentru săvârşirea infracţiunii prev de art 299 alin 2 din Cp la pedeapsa de 1 an închisoare şi 2 ani pedeapsă complementară a interzicerii dreptului de a ocupa o funcţie publică şi dreptul de a exercita profesia în executarea căreia a săvârşit infracţiunea. Interzice inculpatului exerciţiul drepturilor prev de art 66 lit a,b,g Cp în condiţiile art 65 alin 3 din Cp. În baza art 91 din Cp dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În baza art 92 din Cp stabileşte termenul de supraveghere de 2 ani începând cu data rămânerii definitive a hotărârii. În baza art 93 alin 1 Cp pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Vrancea la datele fixate de acesta, b) să permită vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, c) să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, d) să comunice schimbarea locului de muncă, e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art 93 alin 2 Cp impune inculpatului să execute următoarele obligaţii: – să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei. În baza art 93 alin 3 din Cp pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 zile la Primăria Oraşului Odobeşti jud Vrancea . În baza art 91 alin 4 şi art 96 din Cp atrage atenţia inculpatului asupra respectării măsurilor de supraveghere şi a obligaţiilor ce îi revin pe durata termenului de supraveghere”, potrivit magistraţilor Tribunalului Bacău.

Alături de Miron, instanța din Bacău a mai condamnat 3 persoane în același dosar: Florin Trincă, Eduard Moisă și Florin Vieru, ultimi doi angajaţi în Adjud. Acesta din urmă era angajat al Spitalului Municipal Adjud. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.