Un focșănean va participa la Campionatul Mondial de Alergare pe Șosea 50 km

0
1714
Mulți sportivi vrânceni talentați se ”pierd” la vârsta la care ar trebui să facă pasul spre marea performanță. Condițiile de pregătire, cu tot ce înseamnă acest lucru, sunt cauzele care conduc la astfel de situații. Unii dintre tinerii care își doresc să facă performanță și care sunt sprijiniți și îndrumați aleg cluburile din București sau alte județe pentru a-și continua activitatea sportivă. Iar dintre aceștia, unii reușesc să-și împlinească visul, ajung campioni și medaliați. Un astfel de caz, în mare formă în prezent, este atletul Alexandru Novac, multiplu campion și medaliat la aruncarea suliței, plecat din Adjud la CSM București.
Însă Vrancea mai are un tânăr atlet, plecat de pe meleaguri mioritice, care încearcă să facă pasul spre marea performanță. George Cosmin Popa, născut în Focșani, este campionul României la marș și maraton, la tineret. George Popa este legitimat, însă, la CS Știința Bacău, acolo unde a găsit condiții pentru a face o carieră sportivă. Recent, el a fost selecționat în lotul național pentru Campionatul Mondial de Alegare pe Șosea 50 kilometri, competiție ca va avea loc la Brașov, pe data de 1 septembrie. La acest campionat sunt așteptați peste 400 de alergători din 30 de țări.  
Distanţa de 50 de kilometri este distanţa care face trecerea de la maraton la ultra-alergare şi este una dintre cele mai apreciate probe de către iubitorii alergărilor pe distanţă lungă. În cadrul ultra-alergării există numeroase alte probe pe distanţe şi durate de timp diferite, cele mai cunoscute (şi pentru care se organizează campionate internaţionale) fiind cele de alergare de 50 km, alergare de 100 km, alergare de 24 de ore şi alergare de 72 de ore.