Un focșănean la poarta Albionului

0
Robert Dogaru este un adolescent focșănean care locuiește de câțiva ani, cu familia, la Londra. Joacă fotbal, mai precis este portar încă de mic copil. Când s-a mutat în Anglia, Robert Dogaru a reușit să acceadă în grupele de copii și juniori ale celebrului club londonez Tottenham Hotspur. Evoluțiile sale foarte bune i-au convins pe oficialii de la Tottenham că focșăneanul merită o șansă în plus. Astfel, aceștia au început demersurile pentru legitimarea definitivă a portarului de 17 ani și au solicitat oficialilor Federației Române de Fotbal eliberarea documentelor necesare – cartea verde a fotbalistului.
Acest lucru s-a și întâmplat: Asociația Județeană de Fotbal Vrancea și-a dat acordul și a trimis, deja, cartea verde a tânărului fotbalist. ”Mă bucur foarte mult pentru tânărul Robert Dogaru. Este un fotbalist talentat, ambițios și serios. Îl felicit din toată inima și îi doresc succes. Aștept să-l văd pe teren, apărând poarta echipei naționale a României. Robert se află, deja, în vederile antrenorilor de la loturile de juniori”, ne-a declarat președintele AJF Vrancea, Dan Dumitru. Este un pas uriaș pentru adolescentul focșănean căruia i se deschid porțile spre marea performanță. Ca să treacă pragul acestor porți, Robert Dogaru trebuie să închidă foarte bine poarta echipei unde evoluează.
Robert Dogaru are 17 ani și i-a avut ca antrenori, printre alții, pe Nicolae Petrea și Alin Samoilă (la CSM Focșani). Este fiul fostului portar al echipei din Focșani, Ion Dogaru, și nepotul fostului fotbalist Dorin Dogaru. Tottenham Hotspur este o echipă de tradiție în fotbalul englez, înființată în anul 1882. De-a lungul anilor, Tottenham Hotspur a câștigat de două ori campionatul Angliei, de opt ori Cupa Angliei și de patru ori Cupa Ligii Angliei. În plan internațional, clubul londonez se mândrește cu două trofee de Cupa UEFA și unul de Cupa Cupelor.