Un focșănean a sunat la 112 pentru că nu a fost lăsat să voteze la altă secție din municipiu decât cea la care este arondat

0
752

Un bărbat, din municipiul Focșani, a sesizat prin apel 112 faptul că s-a prezentat la o secție de votare din mun. Focșani pentru a vota, iar cu aceasta ocazie i s-ar fi împiedicat dreptul de a vota de către reprezentanții secției de votare. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că cel în cauză are domiciliul pe raza municipiului Focșani, însă s-a prezentat pentru a vota la altă secție de votare decât cea la care este arondat, solicitând să voteze pe lista suplimentară, fapt ce contravine prevederilor legale în vigoare.
Persoana în cauză a fost îndrumată să se prezinte la secția de votare unde este arondat pentru a își exercita dreptul de vot. Bărbatul a declarat faptul că nu a cunoscut prevederile legale și a apelat în mod nejustificat SNUAU 112, fapt pentru care a fost sancționat cu „avertisment”, conform O.U.G. nr. 34/2008 și îndrumat să voteze la secția la care este arondat. (IPJ Vrancea)