Un bărbat și-a găsit sfârșitul în Canalul Siret-Bărăgan

0
1489

Canicula l-a trimis pe un vrâncean de 55 de ani la scăldat. Acesta a ales să se răcorească în Canalul Siret-Bărăgan, zona Pădureni. Din păcate, aici și-a găsit sfârșitul. Trupul său neînsuflețit a fost scos din apă de pompierii de la Stația Adjud, care au acționat împreună cu localnicii de la SVSU Mărășești. ”De asemenea, colegii noștri au intervenit, în județul Vrancea, pentru recuperarea unei persoanei din Canalul Siret-Bărăgan. Pompierii au extras victima, însă, din nefericire, a fost declarată decedată.”, au transmis reprezentanții IGSU într-un comunicat de presă intitulat ”Tragedie la scăldat: 4 vieți pierdute și alte 5 persoane dispărute”.

Cu această ocazie, salvatorii trag un nou semnal de alarmă și roagă populația să respecte anumite reguli și să acționeze cu responsabilitate în preajma apei:

-Scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului.
Evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau acoperite cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci.
Evitaţi să intrați singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi.
Nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte.
Nu intrați în apa rece după expunerea prelungită la soare.
Nu săriți în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii.
Echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare sau tuburi gonflabile etc.) trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult. (sursa: IGSU / foto: arhivă)