joi, iulie 18, 2024
AcasăActualitateUn afacerist penal deszăpezește drumurile naționale din Vrancea

Un afacerist penal deszăpezește drumurile naționale din Vrancea

Firma Florconstruct din Suceava, condusă de controversatul afacerist Vasile Florea, va deszăpezi drumurile naționale care traversează județul Vrancea. Contractul are o valoare estimată între 7,7 milioane de și și 8,2 milioane de lei, iar firma Florconstruct s-a angajat că va aduce în cele trei baze de la Focșani, Adjud și Bârsești 52 de utilaje. Deocamdată, doar jumătate din utilaje au ajuns în județ.

„Ieri s-a emis comanda pentru circa 50% din utilaje, respectiv 24 de utilaje, iar la momentul acesta sunt în bază 14 utilaje, cu promisiunea certă ca, până la sfârșitul zilei, încă 2-3 utilaje să ajungă în baze”, a precizat Marian Paraschiv, directorul Secției de Drumuri Naționale Vrancea.

Totodată, pentru intervențiile din această iarnă sunt pregătite aproape 6500 de tone de material antiderapant. Vrancea are 508 km de drumuri naționale, iar la lucrările de deszăpezire vor participa și utilajele Secției de Drumuri Naționale Vrancea, mai ales că de curând secția a fost dotată cu patru freze de zăpadă noi. Problema este că SDN Vrancea nu poate asigura schimbul doi pentru persoanele care lucrează pe autofreze, pentru că nu este personal.

Florconstruct SRL este o firmă din Suceava abonată la lucrări pe bani publici și a câştigat contracte de deszăpezire și în județele Bacău și Galați
Patronul firmei, Vasile Florea, a fost arestat în urmă cu doi ani și este învinuit în dosare penale, pentru evaziune şi corupţie.

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat ieri că nu mai vrea contracte de deszăpezire pe procedură de urgență

„Preocuparea mea principală în ceea ce privește deszăpezirea este de evitare a acelor soluții pe ultima sută de metri, care ridică o mulțime de semne de întrebare, mă refer la procedurile de urgență. Deci, chiar dacă anul acesta am luat o situație așa cum este, de câteva zile discutăm cu colegii să schimbăm acest mecanism. Acele proceduri de urgență care nu mai pot fi schimbate anul acesta, pentru că ar însemna să lăsăm zonele descoperite, le vom continua, dar vom încerca să le facem foarte transparente, iar anul următor măsura este să încercăm un contract-cadru, ca să nu se mai creeze această urgență pe ultima sută de metri și să avem clar pe câțiva ani contractele făcute, transparent, în liniște, cu selectarea conform tuturor normelor a furnizorilor”, a spus ministrul Dan Costescu.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu