Un ADN și multe semne de întrebare

0
914

Așa cum s-a aflat, încă de vineri seară, rezultatul testelor ADN efectuate de INML indică faptul că, în proporţie de 99%, oasele găsite în casa lui Gheorghe Dincă aparţin fetei de 15 ani, Alexandra Măceşanu. Anunțul a fost făcut de unchiul fetei, Alexandru Cumpănașu. Şi expertiza antropologică realizată de Institutul Naţional de Medicină Legală a stabilit că fragmentele osoase ridicate din casa lui Gheorghe Dincă din Caracal aparţin unei fete cu vârsta de 15 – 17 ani. Oficial, DIICOT nu s-a pronunțat în mod public cu privire la aceste rezultate ADN. ”În cursul acestei zile (n.r. ieri), Institutul Naţional de Medicină Legală a transmis DIICOT – Structura Centrală raportul de expertiză medico-legală antropologică privind examinarea materialului osos si dentar identificat în urma percheziţiei domiciliare efectuate la data de 27.07.2019 la locuinţa inculpatului Dincă Gheorghe. Având în vedere faptul că, până la acest moment, raportul asupra materialului genetic nu a fost transmis, iar rezultatele necesită a fi coroborate, opinia publică va fi informată ulterior asupra concluziilor acestora.”, se menționează într-un scurt comunicat al DIICOT, transmis vineri seară.
Informația că probele ADN de la oasele și cenușa din gospodăria lui Dincă se potrivesc cu ADN-ul familiei Alexandrei a provocat, însă, suspiciuni și neîncredere. ”Informarea Ministerului Justiției către familia mea nu mă face să cred deloc că Alexandra a fost arsă acolo și toate balivernele despre această situație. Voi ruga pe vărul meu să facem o expertiză internațională a rămășițelor din acel „butoi”. Nu pot contesta rațional rezultatul IML până la proba contrară, dar nu cred nimic din povestea construită în jur. Așteptăm și hârtiile de la IML să vedem la ce se referă exact analiza. Inelul și lănțișorul de ARGINT au fost găsite netopite!!!!!!. Tot în acel recipient și arse în același timp la o temperatură URIAȘĂ. Când vărul meu le-a identificat acestea erau doar „afumate” dar ÎNTREGI. Aici avem de a face cu o caracatiță cu mulți golani care au nevoie de un țap ispășitor și oprirea discuției despre acest sistem bolnav, în care oamenii simpli nu au nicio șansă la viață. Până vom avea contraexpertiza internațională, sunt obligat sa accept testul IML dar NU și povestea de 2 lei servită despre criminal, arderea trupului, etc.”, a scris, pa Facebook, Alexandru Cumpănașu.

Sunt foarte multe întrebări, neconcordanțe și nelămuriri referitoare la acest caz, care a scos la iveală un sistem îmbolnăvit grav. Și jurnalista Paula Rusu a sintetizat, la cald, datele din ultimele zile și a întocmit o listă de întrebări pe care le puteți citi mai jos.

”1. Cum a ars un corp uman și bijuteriile de argint au rămas intacte la 1000-1400 de grade celsius?
2. Cum acum o săptămână nu erau urme de sânge și azi, după ce două zile suspectul și anchetatorii au lipsit, a apărut sângele fetei într-o încăpere pe care nu ați văzut-o? Era o cameră magică, apare numai când e nevoie?
3. Ce cartilaj de creștere e ăla care nu a ars în „butoiul care nu era butoi ci un arzător” (așa a zis șeful DIICOT), deși au ars oase?
4. Corpul uman arde ore în șir în cuptor de crematoriu, al Alexandrei a ars fără miros, pe loc, la 11 seara, după o zi în care omul s-a plimbat prin tot județul, a făcut un foc mare, zic că la 11 seara dormea buștean, de procurorul nu a voit a-l deranja pe Dincă?
5. Aruncați voi un telefon în parc și găsiți-l peste o săptămână fix! Vă rog faceți testul ăsta și ziceți-mi și mie dacă l-ați găsit.
6. Ardeți vă rog vreo 5 kg de carne cu oase în curte și ziceți-mi cum miroase și cât timp și cât de gros e fumul?
7. Dacă ai mințit că ai nevoie de mandat ca să salvezi o fetiță răpită, că STS ți-a dat adrese greșite, că fata e moartă, că fata nu e moartă, că ai adunat toate probele video, că ai nevoie obligatoriu de făptaș ca să continui percheziția, că nu ai știut că Dincă e cărăuș de oameni de ocazie, și toate amănuntele de mai sus care nu se potrivesc cu nimic, de ce să nu fiu convinsă că mințiți din nou?
8. De ce să nu cred eu că ați început o amplă acțiune de mușamalizare și, de ce să nu recunosc că mi-a trecut prin cap, de plantare de probe care să vă susțină „ancheta”?
9. Mai recunosc că, văzându-l pe Dincă ieri și azi, mi-a trecut prin cap ce convenabil ar fi pt voi să moară accidental…
10. Ca să nu mai spun ce tare îmi pare treaba asta cu mafiotul șoptitor al polițiștilor care se dă singur în gât și devine vedetă de gazetă. E perfect normal, toți trădătorii mafioți vor să se știe că ciripesc la politie. Bine, pa.

DIICOT, Parchetul General, Poliția Română, nu cred în conspirații. Îmi repugnă ceea ce faceți, cum nimic din ce ați spus/făcut nu se potrivește cu realitatea confirmată ori cu știința. Ne luați de proști, batjocura abia acum capătă proporții de sistem care își apără mafia.” (Paula Rusu, Facebook)