Un absolvent al Academiei SRI, cu funcții prin 6 ministere, a devenit secretar general al Cancelariei lui Ciolacu

0
268
foto: Agerpres

Supranumit funcționarul minune, Dragoș Bănescu, un abonat la funcții și consilii de administrație grase, a mai primit un post important în angrenajul guvernamental, chiar zilele trecute. După ce a fost secretar general și secretar general adjunct în șase ministere, după ce a urmat cursurile a două mastere în același timp, pe care le-a finalizat în șase luni, Dragoș Bănescu este numit în una dintre cele mai importante funcții din Guvernul României. Cea de secretar general al Cancelariei Primului Ministru Marcel Ciolacu.

Dragoș Bănescu este absolvent al masterului Academiei SRI, dar și al cursului generalului Gabriel Oprea, moment de bun augur pentru cariera profesională. Au urmat zeci de consilii de administrație, printre care CEC Bank, Romatsa, Electrica SA, Transelectrica, Hidroelectrica, Romsilva, Eximbank, Loteria Română, etc, chiar din timpul guvernării lui Emil Boc, după care nu s-a mai dezlipit de acestea. În total, 13 ani de funcții înalte și consilii de administrații pe măsură.

Potrivit CV-ului, Dragoș Ionuț Bănescu a absolvit cursul postuniversitar de perfecționare „Statalitate și gândire de stat” la Centrul de Formare continuă pentru funcționari publici, în cadrul Facultății de Drept a Universității „Ovidius” din Constanța. Apoi un master în Managementul Informațiilor de Securitate Națională la Academia Națională de Informații a Serviciului Român de Informații și un curs postuniversitar de perfecționare denumit „Securitate și bună guvernare”, la Colegiul Național de Apărare. Pe lista cursurilor apar și alte instituții ale statului, pe care nu le-a ratat.

Articolul complet, pe PRESShub.