ULTIMA ORĂ Regele Mihai a plecat la Ceruri

0
Casa Regală a anunțat că Majestatea Sa Regele Mihai I al României a încetat din viață, la reședința sa din Elveția. Acesta avea multe probleme de sănătate și se retrăsese din viața publică de circa un an și jumătate. „Starea Majestăţii Sale este foarte precară. În acest moment, medicii îşi concentrează eforturile pentru a-l menţine într-o stare confortabilă şi fără dureri. Previziunile sunt imposibile în aceste cazuri. Sunt momente mai bune, momente mai proaste. Pentru moment, din fericire situaţia s-a stabilizat. Majestatea Sa are şi momente în care este conştient, are momente în care este mai puţin conştient. Este o evoluţie normală în această situaţie”, a declarat, în urmă cu două săptămâni, Andrew Popper, șeful Casei Regale.
La începutul lunii noiembrie, un trimis al ÎPS Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale și Meridionale a venit la reședinţa din Elveția pentru a-i da Majestății Sale Sfânta Împărtășanie. Pe data de 6 noiembrie, Casa Regală anunţase că starea generală a Regelui Mihai s-a agravat şi prezintă o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenţei.
Regele Mihai a împlinit 96 de ani în 25 octombrie. Regele Mihai I a fost ultimul monarh din ţările Europei de Est și cel mai longeviv șef de stat din cel de-al doilea război mondial. Majestatea Sa s-a retras din viaţa publică la începutul lunii martie a anului trecut, când Casa Regală a anunţat că acesta a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale la o clinică din Lausanne.