ULTIMA ORĂ Președintele Klaus Iohannis îi prelungește mandatul de șef al Statului Major al Apărării generalului Nicolae Ciucă

0

Lovitură de teatru în ședința de astăzi a Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Președintele Klaus Iohannis a respins propunerile ministrului Apărării Naționale, Gabriel Leș, de înlocuire a generalului Nicolae Ciucă la comanda Statului Major al Apărării. În urmă cu puțin timp, ministrul Gabriel Leș declarase că nu vrea să-i prelungească mandatul generalului Ciucă, în ciuda activității și meritelor sale recunoscute. ”Am luat decizia și am semnat decretul de prelungire a mandatului Nicolae Ciucă în fruntea Statului Major al Apărării”, a declarat președintele Klaus Iohannis, la finalul ședinței CSAT.

Nicolae Ciucă a activat, pentru o scurtă perioadă, și la Focșani. În martie 2007, el a fost numit locțiitor al comandantului Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată ”Unirea Principatelor” din Focșani. În februarie 2009, a devenit comandantul acestei mari unități focșănene, iar doi ani mai târziu a fost numit comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica” din Buzău. De aici a făcut pasul către Statul Major al Forțelor Terestre și Statul Major General. De la 1 ianuarie 2015 este șeful Statului Major General, devenit, între timp, Statul Major al Apărării.