ULTIMA ORĂ Oprișan învârte cuțitul în rană și îl somează pe Dragnea: ”Liviu Dragnea să demisioneze!”

0
98

Marian Oprișan își continuă asaltul asupra lui Liviu Dragnea. Rezultatele slabe de la alegerile europarlamentare (conform estimărilor) îi dau prilejul lui Oprișan să-și plătească polițele. Așa că, după ce, acum câteva ore, declarase că, ipotetic, Liviu Dragnea ar trebui să plece din fruntea PSD, Oprișan a revenit cu o scrisoare, pe Facebook, cu titlul ”Liviu Dranea să demisioneze!”.

”Ca om politic, care am fondat PSD, nu am putut însă să ignor faptul că niște calcule meschine și o politică de resurse umane complet neinspirată și total autistă la vocea societății civile și a membrilor PSD au făcut ca munca și performanțele din ultimii doi ani de zile să compromită încrederea covârșitoare care ne-a fost acordată de poporul român. Cifrele de la ieșirea din secțiile de vot, dar și sentimentul general al electoratului ne dau măsura eșecului conducerii Partidului Social Democrat în frunte cu Liviu Dragnea. Trebuie să ne asumăm realitatea: în numele interesului personal și a unor calcule meschine, Dragnea a reușit să compromită încrederea covârșitoare care ne-a fost acordată de poporul român în 2016. De la 45% dintre voturi am ajuns, din cauza egoismului și incompetenței servile, pe poziția a doua sau chiar a treia în unele orașe. Concluzia este una singură, în inima oricărui PSD-ist adevărat, precum și în majoritatea secțiilor de votare: Dragnea trebuie să plece! Nu mâine, nu după vreo negociere de culise, ci acum! Cu toată campania mediocră a opoziției, cu toată creșterea economică de partea noastră, Dragnea a trădat așteptările alegătorilor noștri. Social democrația are nevoie de suflet, de conectare la nevoile oamenilor, dar și de curajul de a spune lucrurilor pe nume și de mintea de a face ce trebuie.”, scrie șeful PSD în mesajul său, pe Facebook.

Duminică seară, în cadrul unei conferințe de presă, după încheierea procesului electoral, Liviu Dragnea anunțase că nu demisionează din fruntea partidului. Dragnea a declarat că situația va fi analizată într-o ședință a Comitetului Executiv Național, cel mai probabil în prima parte a lunii iunie.