luni, mai 27, 2024
AcasăPoliticaULTIMA ORĂ Oficial: alegeri europarlamentare și locale în același...

ULTIMA ORĂ Oficial: alegeri europarlamentare și locale în același timp, pe 9 iunie / PSD și PNL, listă comună la alegerile europarlamentare

Zi plină pentru liderii coaliției de guvernare PSD-PNL. După mai multe runde de discuții între cele două partide și separat, președintele PSD, Marcel Ciolacu, și președintele PNL, Nicolae Ciucă, au organizat, în această seară, o conferință de presă comună.

Prima decizie importantă este comasarea alegerilor europarlamentare și locale, un subiect intens dezbătut în ultimele luni. Cele două alegeri vor avea loc pe 9 iunie. Mai mult, la scrutinul pentru Parlamentul European, PSD și PNL se vor prezenta cu o listă comună. Se discută despre faptul că această listă ar urma să fie deschisă de un candidat independent, de preferat o femeie (o variantă vehiculată este Luminița Odobescu, ministrul actual de externe, susținută de PNL și Klaus Iohannis, fără apartenență politică). De asemenea, PSD va avea mai multe locuri eligibile pe această listă comună. Cât privește scrutinul local, președintele PNL Nicolae Ciucă a anunțat că cele două partide vor avea candidați proprii.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu