marți, iulie 23, 2024
AcasăActualitateULTIMA ORĂ Ofertă nouă din partea Guvernului pentru angajații din...

ULTIMA ORĂ Ofertă nouă din partea Guvernului pentru angajații din învățământ

Astăzi au fost noi negocieri între Guvern și președinții federațiilor sindicale din sistemul de învățământ. Negocierile s-au desfășurat în timp ce sindicaliștii protestau în centrul Bucureștiului. La ieșirea de la discuții, care au durat mai bine de două ore, președinții federațiilor sindicale au dat câteva detalii despre noua ofertă. Iată ce au spus aceștia:

– ”Guvernul României a spus clar că nu poate oferi această creștere (n.r. solicitată de sindicate). Singurul lucru pe care poate să îl facă este acela de a acorda în loc de 40% cât au promis inițial 45% și suplimentar să se acorde, până în 2027, în fiecare an, din 5 octombrie, suma de 1.500 lei. Aceasta este oferta Guvernului. Noi vom consulta oamenii. Oamenii sunt cei care hotărăsc dacă încetează sau nu. (…) 45% din diferența din grila pe care încă nu am construit-o. Sperăm să fie cea pe care am discutat-o cu ministrul Educației și care e făcută din ianuarie. Celelalte procente nu se cunosc. 45% de la întâi, din diferența din maximul din grilă, minus salariile de la 1 iunie, care sunt acum prin ordonanță”. (Simion Hăncescu, președinte FSLI)

– ”Nu știu care va fi reacția colegilor, oricum ei sunt foarte nemulțumiți. Le vom transmite aceste informații și ei vor hotărî în cunoștință de cauză. Am spus că este o premieră în România că salariații din unitățile de învățământ preuniversitar au un cuvânt greu de spus în negocierile care se poartă cu Executivul. Deci, rolul lor va fi decisiv. Noi le vom transmite tot ceea ce s-a discutat astăzi la Guvern și, categoric, ei vor lua o decizie corespunzătoare. (…) 1.500 de lei din 5 octombrie, bani care se vor regăsi, vor ajunge la colegii noștri până în anul 2027, adică în fiecare an până în 2027 vor primi această sumă de 1.500 de lei. Urmează să se stabilească împreună cu ministrul Fondurilor Europene. (Marius Nistor, președinte FSE ”Spiru Haret”)

Urmează ca noua ofertă să fie analizată de membrii de sindicat, care vor decide dacă vor continua greva sau se vor întoarce la catedră. Reamintim că angajații din educație – cadre didactice, personal didactic auxiliar, personal nedidactic – au intrat în grevă generală pe 22 mai.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu