ULTIMA ORĂ O nouă ședință tensionată la Consiliul Local Focșani din cauza bugetului

0
697

Astăzi s-au derulat noi etape ale războiului dintre primarul Cristi Misăilă, pe de o parte, și consilierii majorității PNL-USR-PLUS din Consiliul Local Focșani, de cealaltă parte. Dimineață a fost termen la recursul înaintat de consilierii locali la decizia instanței focșănene de suspendare a Hotărârii CL Focșani din 10.05.2021 privind adoptarea bugetului local pe anul în curs. Acțiunea în instanță a fost depusă de sindicatul salariaților din administrația focșăneană ”Sintax 2010”. Din cauza unor noi documente depuse de sindicat, chiar la începutul ședinței de judecată, magistrații Curții de Apel Galați au dat un nou termen, pentru 26 iulie.Astfel, continuă blocajul activității Primăriei Focșani și instituțiilor subordonate, cu bugetul local suspendat. Nici salariile nu s-au achitat în această lună.

Au urmat acuzațiile reciproce. ”Disperat să obțină capital politic, primarul Misăilă calcă pe cadavre și ține blocat, în continuare, bugetul municipiului Focșani. Edilul și sindicaliștii din Primăria Focșani trag de timp în procesul privind bugetul, manevra lor afectând cetățenii! După manevra juridică de astăzi, cu excepțiile invocate, sindicaliștii din Primăria Focșani au demonstrat că fac jocurile primarului, împotriva propriilor interese salariale până la urmă, ținând blocat bugetul municipiului. Acest lucru denotă influența primarului asupra sindicaliștilor și jocurile pe care aceștia acceptă să le facă, în detrimentul focșănenilor.”, au transmis liberalii focșăneni. ”În continuare dumnealor (n.r. consilierii PNL-USR-PLUS) își ascund neputința și necunoașterea legii. Astăzi, instanța a prelungit starea de incertitudine și de blocaj în municipiul Focșani. Nici pe 26 iulie nu vom avea un verdict clar asupra legalității sau ilegalității bugetului adoptat pe 10 mai. Astăzi, la ora 15:00, am convocat o altă ședință strict cu această temă – de a debloca bugetul municipiului Focșani. Am rugămintea la toți consilierii locali să fie prezenți și să deblocăm situația. Trebuie să adoptăm astăzi, în regim de urgență, acest proiect de hotărâre privind bugetul municipiului Focșani.”, a anunțat primarul Misăilă în cadrul unei conferințe de presă.

Astfel, următorul episod s-a derulat în sala de ședințe a Consiliului Local Focșani. Pe ordinea de zi s-a aflat doar proiectul de buget întocmit de primar cu aparatul de specialitate. Președintele de ședință, viceprimarul Ana Maria Dimitriu (PNL), a anunțat că proiectul de buget depus de primar nu are avizul comisiei de specialitate și a declarat ședința încheiată. Viceprimarul a intrat în contradicție cu secretarul municipiului Focșani, Carmen Ghiuță, care a susținut că proiectul are aviz, din data de 17 iunie. De asemenea, viceprimarul Dimitriu l-a acuzat pe primarul Misăilă că-și face campanie electorală pe spatele oamenilor aflați în suferință și al salariaților. Primarul i-a răspuns că secretarul municipiului garantează legalitatea proiectelor adoptate în Consiliul Local și i-a acuzat pe consilierii majorității că fug de răspundere. Au urmat vociferări din partea unor persoane aflate în sala de ședințe (asistenți personali și însoțitori) și un dialog tensionat între acestea și primar. Edilul le-a spus acestora că aleșii PNL-USR-PLUS se fac vinovați de problemele care există acum la nivelul administrației municipiului Focșani.


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentProiecte de educație sanitară și voluntariat pentru tineri, la DJST Vrancea
Articolul următorEchipele mobile ale Spitalului Militar Focșani au vaccinat aproape 2.000 de persoane din mediul rural, cele mai multe în județul Vaslui