ULTIMA ORĂ Nicolae Ciucă a fost ales președinte al PNL

0
464

Astăzi a avut loc congresul național extraordinar al Partidului Național Liberal, în cadrul căruia a fost ales noul președinte al partidului. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a fost singurul candidat, acesta prezentându-se în fața colegilor de partid cu moțiunea ”Uniți pentru o Românie stabilă și puternică”. Potrivit numărătorii voturilor, 1.060 de delegați prezenți la congres au votat pentru alegerea lui Nicolae Ciucă, în timp ce 60 de buletine au fost declarate nule.

Nicolae Ciucă are 54 de ani și s-a înscris în PNL în octombrie 2020. Este senator PNL și, pentru a putea candida la funcția de președinte, a primit derogare de la statutul partidului 9avea nevoie de minim 5 ani vechime în partid). Nicolae Ciucă este militar de carieră, general în rezervă, fost comandant de unități militare (inclusiv Brigada 282 ”Unirea Principatelor” din Focșani și Divizia 2 ”Getica” Buzău), fost comandant în teatrele de operații din Bosnia, Irak și Afganistan, ex-șef al Statului Major al Forțelor Terestre și al Statului Major al Apărării, fost ministru al Apărării Naționale în Cabinetele Orban și Cîțu. Între 7 și 23 decembrie 2020 a fost premier interimar al României, iar din 25 noiembrie 2021 este prim-ministru al Guvernului PNL-PSD-UDMR.

Alegerea unui nou președinte a fost necesară după demisia din funcție a lui Florin Cîțu, pe data de 2 aprilie. Florin Cîțu a fost contestat de majoritatea liderilor PNL importanți și, rămas aproape singur, s-a văzut nevoit să facă un pas în spate. Cîțu fusese ales președinte PNL la congresul național din 25 septembrie 2021, în urma unei confruntări tensionate cu Ludovic Orban. Odată cu acesta a demisionat din funcția de secretar general și omul său de încredere din partid, Dan Vîlceanu. Completarea Biroului Politic Național al PNL se va face într-o ședință a Consiliului Național. Pentru postul de secretar general al PNL este vehiculat numele ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, actual prim-vicepreședinte al partidului.


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentMeteo: vreme deosebit de rece până marți/ Vânt și ninsori la munte
Articolul următorCoronavirus, ora 13.00: teste mai puține, cazuri noi mai puține – sub 1.000 de infectări/24 de ore