ULTIMA ORĂ Misăilă, învins în instanță de fostul director al Ateneului Popular

0
263
?????????????

Valentin Gheorghiţă, fostul director al Ateneului Focşani, a câştigat procesul pe fond cu primarul Cristi Misăilă şi Primăria Focşani. Dosarul s-a judeact la Secţiei a II Civilă şi de Contencios Administrativ Fiscal a Tribunalului Vrancea, iar Valentin Gheorghiţă a solicitat anularea actului administrativ prin care s-a organizat concursul în urma căruia a fost picat din funcţia de manager al Ateneului.

„Respinge excepţiile invocate de pârâtă. Admite în parte acţiunea. Anulează actul administrativ nr. 98184/12.11.2018 emis de pârâta Primăria mun. Focşani şi în consecinţă: Admite contestaţia formulată de reclamant cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului de Proiecte de management pentru Ateneul Popular „ Maior Gh. Pastia” din septembrie 2018, şi dispune reluarea procedurilor de concurs reglementate de art. 6 alin. 2 lit. a) şi b) din OUG189/208, respectiv: analiza proiectului de management, susţinerea proiectului în cadrul unui interviu. Constată că adresa nr. 95432/05.11.2018 prin care pârâta Primăria mun. Focşani comunică reclamantului rezultatele concursului este rămasă fără efect, ca urmare a admiterii contestaţiei. Obligă pârâta Primăria mun. Focşani să plătească reclamantului cheltuieli de judecată în cuantum de 2.550 lei, din care 50 lei reprezentând taxa judiciară de timbru. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în condiţiile art. 396 alin. 2 Cod pr. civilă astăzi, 28 iunie 2019”, se arată în decizia judecătorilor de la Tribunalul Vrancea.

Valentin Gheorghiţă a fost notat în toamna trecută cu 7,33 la proiectul de management iar la interviu a luat nota 6,33, obţinând un rezultat de 6,83, insuficient pentru a primi un nou mandat. Gheorghiţă nu a avut câştig de cauză nici la contestaţia pe care a făcut-o.

Ulterior, pentru că îi expirase mandatul, primarul a numit ca director interimar pe Marlena Şerbănuţ, consilierul său personal. Fiind vorba de un război personal cu directorul Ateneului, pe care îl dorea câştigat, primarul a dispus ca Primăria să angajeze o echipă de avocaţi celebri, de la Bucureşti, care au fost plătiţi deja cu aproape 15.000 de lei. Instanţa a decis însă să-i dea câştig de cauză lui Valentin Gheorghiţă, căruia Primăria trebuie să-i plătească şi cheltuieli de judecată. Decizia poate fi atacată cu apel.