ULTIMA ORĂ Liberalii și-au exclus din partid directorul campaniilor electorale de anul trecut

0
Pe lângă disputele cu primarul PSD Cristi Misăilă, liberalii focșăneni au de rezolvat și o serie de tensiuni interne. Așa cum s-a aflat încă de săptămâna trecută (dar se zvonea de mai mult timp), noua conducerea a organizației municipale PNL Focșani încearcă să scape de membrii incomozi. Primul pe listă este Cristi Bălosu, ultimul președinte al PDL Vrancea, fost copreședinte al PNL Vrancea, fost președinte al PNL Focșani și al Organizației Oamenilor de Afaceri din PNL Vrancea. De asemenea, Cristi Bălosu a fost și directorul celor două campanii electorale ale PNL Vrancea de anul trecut. Săptămâna trecută, șefii PNL Focșani i-au trimis o adresă lui Cristi Bălosu pentru a-l chema la ședința organizației, în cadrul căreia urma să se voteze excluderea sa din partid. Ședința a avut loc miercuri seară, în lipsa lui Bălosu, și s-a încheiat cu un scor de 17 la 5, 2 voturi fiind nule, în favoarea excluderii acestuia din PNL. Cristi Bălosu informase, anterior, că nu poate ajunge la ședința de miercuri seară din cauză că este plecat în concediu. ”A fost decizia Biroului Politic Local de excludere a lui Cristi Bălosu, ce urmează a fi validată de Biroul Politic Județean. Colegii îi reproșează lui Cristi Bălosu denigrările în public, pe Facebook, pe care le aduce acesta la adresa partidului și a membrilor de partid de luni de zile. Chiar dacă a lipsit de la ședință, noi am respectat pașii conform statutului iar Bălosu se poate apăra mai departe”, ne-a declarat Nicu Tănase, președintele PNL Focșani.
Contactat telefonic, Cristi Bălosu a declarat că va contesta decizia de excludere din PNL. ”Înainte de a pleca în concediu am avut o discuție cu domnul președinte Ludovic Orban. Domnul președinte al partidului mi-a spus că nu au cum să discute în lipsa mea nicio sancțiune iar eu am plecat liniștit în concediu, așa cum programasem de mai multă vreme. Dar ei, în lipsa mea, m-au exclus. Îi voi transmite domnului Ludovic Orban această decizie. Ei mi-au reproșat anumite postări pe Facebook, cum că eu aș fi făcut niște comentarii care ar fi lezat anumiți colegi de partid, lucru pe care nu-l recunosc și nici măcar nu mi-au dat posibilitatea să explic. Din păcate, la PNL Focșani a fost ziua ca hoții. Voi face contestație la forurile superioare ale partidului și îi voi acționa în instanță pe cei care au orchestrat asta împotriva mea”, ne-a precizat Cristi Bălosu.
În cadrul unei conferințe de presă, cu câteva ore înainte de ședința PNL Focșani, cei doi parlamentari PNL de Vrancea – senatorul Cătălin Toma și deputatul Ion Ștefan – au negat faptul că ar avea vreo nemulțumire la adresa fostului lor șef de campanie electorală. Mai mult, președintele PNL Vrancea a susținut că Bălosu nu ar fi adus prejudicii de imagine partidului și că nu s-ar vorbi de excluderea acestuia în ședința de miercuri seară.