ULTIMA ORĂ Klaus Iohannis: ”Starea de alertă va fi prelungită”

0
388

Astăzi a avut loc o nouă ședință la Palatul Cotroceni, între președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban și o parte dintre membrii Guvernului. După ședință, președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă. Concluzia discuției este următoarea: ”Starea de alertă va fi prelungită”. Președintele a precizat că, după data de 16 iulie, nu vor fi impuse noi restricții, dar nici nu vor exista noi măsuri de relaxare. Iată ce a spus Klaus Iohannis:

  • Am finalizat o discuție de lucru importantă. Am analizat situaţia epidemiologică, măsurile care se impun pentru perioada următoare. Situaţia epidemiologică nu e bună. Aţi văzut că am avut şi astăzi peste 600 de persoane detectate cu COVID-19. Este mult, este foarte mult și în acest context vreau să vă spun trei lucruri: protejați-vă, protejați-vă şi protejați și pe alţii!
  • Purtatul măștii, păstrarea distanței sunt metode sigure pentru a opri răspândirea acestei epidemii. Respectați normele!
  • În aceste condiții, este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, însă se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare. Nu se prevede acum introducerea de noi restricții, cum, din păcate, având această evoluție, nu poate fi vorba de a introducere de noi relaxări. Nu vor fi luate măsuri care inhibă economia.