ULTIMA ORĂ Klaus Iohannis: ”Și CCR a ajuns la aceeași concluzie: Guvernul trebuie să meargă în Parlament pentru vot de încredere”

0
269

Curtea Constituțională a României a dat un verdict în cazul solicitării Guvernului de constatare a unui conflict juridic cu președintele Klaus Iohannis. Judecătorii CCR au stabilit că președintele Iohannis trebuie să numească miniștri interimari, dar nu trebuie să numească și titularii. În același timp, judecătorii constituționali susțin că premierul Viorica Dăncilă trebuie să se prezinte în fața Parlamentului cu noul Guvern după schimbarea componenței politice a Executivului.

În urma acestei decizii, președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă. ”Decizia de astăzi a Curții Constituționale nu schimbă cu nimic situația politică a Guvernului din ultimele 3 săptămâni. Guvernul nu mai are aceeași compoziție politică prin plecarea ALDE de la guvernare și prim-ministrul este obligat să meargă în fața Parlamentului să ceară vot de încredere. Constat că și CCR a ajuns exact la aceeași concluzie: Guvernul Dăncilă trebuie să meargă de îndată în fața Parlamentului să ceară vot de încredere”, a spus, printre altele, președintele Klaus Iohannis.