vineri, mai 31, 2024
AcasăActualitateULTIMA ORĂ Guvernul își menține oferta de acordare a unor...

ULTIMA ORĂ Guvernul își menține oferta de acordare a unor sume suplimentare pentru angajații din educație / Salariile, mărite după adoptarea legii salarizării

Guvernul a prezentat astăzi, în mod oficial, oferta pentru sindicaliștii din sistemul de învățământ în vederea încetării grevei generale. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a anunțat aceleași măsuri de sprijin financiar pe care le prezentase secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, după întâlnirea Guvern-sindicate de miercuri seară: 2.500 de lei pentru personalul didactic și personalul didactic auxiliar, în două tranșe, iunie și octombrie; 1.000 de lei pentru personalul nedidactic, în două tranșe, iunie și octombrie. Iată, mai jos, principalele declarații și propuneri ale Guvernului.

  • Guvernul dorește să crească salariile profesorilor. Dovada concretă este că până în 15 iulie va fi gata proiectul legii salarizării unitare, cu educația prioritară. La 1 septembrie, această lege, cu majorările salariale, va merge în Parlament și va deveni prioritate.
  • Între timp, Guvernul a transmis că pentru toți cei din sistemul de învățământ urmează să fie acordate prime pentru cariera didactică. Sunt aproape 300.000 de oameni.
  • În plus, personalul nedidactic, în baza unui act normativ care va fi adoptat mâine, vor fi majorări ale veniturilor până la maximum posibil.
  • Astfel, toate salariile din educație vor fi la maximum posibil pe actuala grilă, iar din 15 iulie Guvernul va definitiva noua lege a salarizării, care va permite recunoașterea acestei meserii. Aceste măsuri sunt pentru toți din sistemul de învățământ
  • Programul de guvernare va menționa explicit că educația e prioritate națională. Guvernul va mări salariile dascălilor, iar până atunci vor fi o serie de măsuri punctuale.
  • Aceasta e baza de discuție pe care echipa de negociere a guvernului a prezentat-o și așteptăm un răspuns al sindicatelor. Disponibilitatea la dialog există, echipele de negociere vor continua întâlnirile cu sindicatele.

În acest timp, sindicaliștii din educație s-au reunit în Piața Victoriei, la un nou protest. Liderii de sindicat vor da în scurt timp un răspuns oficial la oferta Executivului.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu