ULTIMA ORĂ Exclus anul trecut, Cristi Bălosu revine în PNL

0
Răsturnare de situație în PNL Vrancea. Comisia de Arbitraj a PNL Vrancea îl menține în partid pe Cristi Bălosu, fost lider și director de campanie electorală. Vara trecută, conducerea PNL Vrancea aprobase propunerea BPL Focșani de excludere a lui Cristi Bălosu din partid, decizie contestată de acesta, la vremea respectivă. Situația tensionată a ajuns și la urechile liderilor de la București, inclusiv contestațiile depuse de Cristi Bălosu la adresa alegerilor interne din PNL Vrancea. Până la urmă, astăzi a avut loc o ședință a Comisiei de Arbitraj a PNL Vrancea care a luat în discuție contestația lui Cristi Bălosu.
”Comisia de Arbitraj a PNL Vrancea constată că s-a încălcat dreptul la apărare la ședința din cadrul BPL Focșani, cu toate că Bălosu Cristinel a notificat în scris că se află în străinătate și a cerut un termen pentru a putea fi prezent la dezbateri, lucru cu care BPL Focșani nu a fost de acord. Conform art.21 al.3 din Regulamentul de Organizare și Funcționare a CA se prevede că ”fiecare parte are dreptul la o singură amânare”. Referitor la conținutul unor mesaje, comentarii din mediul online cu privire la denigrarea imaginii unor lideri din cadrul PNL Vrancea, Comisia de Arbitraj constată că aceste mesaje sunt eronate, ambigue și nu pot fi imputate dlui. Bălosu Cristinel. Parte dintre acestea sunt motivate și nu au adus atingere imaginii partidului”, se arată în raportul Comisiei de Arbitraj.
Prin urmare, Comisia a emis o Hotărâre cu două puncte:
”- Admite contestația formulată de Bălosu Cristinel.
– Anulează decizia 12/13/07.2017 a BPJ PNL Vrancea.
Definitivă”.
Contactat telefonic, fostul copreședinte al PNL Vrancea s-a declarat mulțumit de decizie. ”Așa cum am spus și atunci când am fost exclus, măsura a fost una abuzivă, luată la îndemnul unor persoane care se simțeau amenințate de prezența mea în partid. Nu vă ascund faptul ca am depusă o contestație la București, privitoare la alegerile interne, care au avut loc în primăvară în PNL Vrancea. Poate au încercat unii ca, prin excluderea mea, acea contestație să rămână fără petent. Din păcate pentru ei, astăzi, Curtea de Arbitraj de la PNL Vrancea mi-a admis contestația și am redevenit membru cu drepturi depline. Voi contesta devierile și abuzurile care vor avea loc în cadrul filialei, așa cum am făcut-o și până acum. Dacă o să deranjez, nu au decât să mă excludă din nou. Eu sunt liberal și îmi exprim liber opiniile, atât în afara partidului cât și în interior”, ne-a declarat Cristi Bălosu, după primirea hotărârii de anulare a excluderii din PNL. Atât președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma, cât și președintele PNL Focșani, Nicu Tănase, nu au fost de găsit la telefon pentru a le consemna punctul de vedere cu privire la această situație.