ULTIMA ORĂ Doi medici ATI, detașați de la Spitalul Județean Focșani la Spitalul Municipal Adjud, spital suport Covid-19. 41 de testări după ce un medic de la Spitalul Județean a fost depistat pozitiv

0
1610

Ca urmare a desemnării Spitalului Municipal Adjud drept spital suport pentru pacienții pozitivi sau suspecți de infectare cu COVID-19, având în vedere Decretul nr. 195/16.03.2020 privind instituirea stării de urgență, precum și ordinul Comandantului acțiunii, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență privind stabilirea modului de detașare/delegare a personalului medical și auxiliar pe perioada stării de urgență, prin ordinul prefectului Gheorghiță Berbece se dispune delegarea a doi medici specialiști ATI, de la Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” Focșani la spitalul din Adjud, până la data de 14 aprilie 2020. De asemenea, vă informăm că, în urma anchetei epidemiologice făcute în cazul medicului infectat de la Spitalul Județean, au fost recoltate probe de la 41 de persoane, acestea fiind în lucru.

Reluăm apelul către primari de a se implica în găsirea unor spații destinate persoanelor ce urmează să intre în carantină. În momentul de față există nouă astfel de locații, dar ne așteptăm ca în perioada următoare să crească numărul cetățenilor întorși acasă, așa că avem nevoie de tot sprijinul. Orgoliile nu-și găsesc rostul când în joc este sănătatea tuturor. (Prefectura Vrancea)