ULTIMA ORĂ Consilierul Costel Bîrsan contestă decizia UNPR Focșani de excludere din partid

0

Consilierul local Costel Bîrsan s-a declarat surprins de comunicatul semnat de viceprimarul Marius Iorga prin care se anunța excluderea sa din UNPR Focșani. Costel Bîrsan spune că nu a fost anunțat de vreo ședință în care să se pună în discuție excluderea sa. ”Sunt surprins de această decizie pentru că nu am știut de o asemenea ședință, nu am fost anunțat sau convocat (așa cum era normal) la vreo ședință de partid în care să se pună în discuție excluderea mea. Aștept să mi se înmâneze documentele de rigoare, pe care le voi contesta atât la forurile superioare ale partidului cât și în instanță. Cred că această decizie este o urmare a faptului că m-am opus vehement, în Consiliul Local, jafului din banul public și proiectelor inițiate de Primăria Focșani care aduceau atingere bugetului local și nu sunt în folosul cetățenilor ci doar în folosul primarului și acoliților din jurul lui. Eu am devenit un om incomod având în vedere atitudinea mea față de derapajele administrației locale. Am vorbit cu președintele organizației județene, Neagu Murgu, care mi-a spus că nu știe nimic despre hotărârea organizației municipale. Domnul Murgu m-a asigurat că se va lămuri problema săptămâna viitoare, după ce se va întoarce acasă”, ne-a declarat Costel Bîrsan.

Consilierul UNPR a adus în discuție și problema sediului organizației județene. Costel Bîrsan spune că el s-a bătut pentru ca UNPR Vrancea să-și păstreze sediul, pe Strada Bucegi, în procesul cu Consiliul Județean Vrancea. ”Eu am fost prezent la tribunal pentru a susține cauza UNPR Vrancea, adică păstrarea sediului din Strada Bucegi, în disputa cu Consiliul Județean, care ceruse evacuarea noastră din spațiul respectiv. Eu am apărat în instanță interesul UNPR, față de domnul Iorga, care nu a făcut acest lucru”, ne-a mai precizat Costel Bîrsan.

Chiar dacă decizia de excludere din partid va rămâne definitivă, va mai trece o perioadă până când Costel Bîrsan și-ar putea pierde mandatul de consilier local. Urmează proceduri interne de partid și acțiuni în instanță până la rămânerea definitivă a hotărârii de încetare a mandatului de consilier local.