ULTIMA ORĂ Am trecut în Scenariul 4: 2109 români confirmați cu noul coronavirus. Municipiul Suceava și localitățile din jurul său, în carantină

0
309

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu au susținut o nouă conferință de presă, luni seară, în care au prezentat ultimele decizii adoptate în contextul evoluției pandemiei de coronavirus. Raed Arafat a anunțat că am depășit borna de 2000 de persoane infectate, la ora 20.00 fiind confirmate 2109 persoane diagnosticate pozitiv. Dintre acestea, 65 au murit până acum. La rândul său, ministrul Marcel Vela a prezentat Ordonanța Militară Nr. 6, care face referire, în principal, la măsurile de protecție și combatere luate pentru județul Suceava, lovit grav de pandemie, cu aproape 600 de cazuri confirmate și 20 de decese, până acum. Iată ce a spus ministrul de Interne:

  • Este o situație complexă si trebuie analizată punctual și național. Evoluția cazurilor din Suceava, densitatea îmbolnăvirilor, riscul răspândirii infecțiilor, analizele cu specialiștii, toate acestea au făcut să luăm o decizie extrem de importantă. Am emis Ordonanța Militară Nr. 6 privind instituirea măsurii de carantinare a municipiului Suceava și a comunelor limitrofe. În carantină intră alte 8 comune.
  • Pe perioada stării de urgență se constituie o zonă de protecție. În zona carantinată este permisă intrarea sau ieșirea pentru: transportul de mărfuri, persoanele care nu locuiesc dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, administrația publică locală, angajații serviciilor de utilitate publică și de comunicații.
  • Ministerul Transporturilor și operatorii economici din transportul de persoane nu vor comercializa bilete pentru zona carantinată.
  • În zona de protecție vor stabili măsuri specifice privind intrarea sau ieșirea persoanelor. Este interzisă deplasarea între localitățile din zonă.
  • Consiliul Județean Suceava împreună cu primariii din localitățile de carantinare și protecție vor lua măsuri pentru a funcționa aprovizionarea cu alimente de bază pentru persoanele fără aparținători, utilități. Este strict interzis accesul între localități decât cele deschise circulației publice.
  • Sunt abilitate să aplice: Poliția, Jandarmeria, Poliția Locală, Ministerul Transporturilor.
    Conducerea MAI, Guvernul României, asigurăm cetățenii din Suceava de toată susținerea noastră. În aceste momente unitatea românilor ne va face mai puternici și mai încrezători că vom învinge.