ULTIMA ORĂ A murit profesorul Virgil Răileanu, fost primar al orașului Mărășești

0
2106

În această dimineață și-a găsit sfârșitul, pe patul de spital, cunoscutul profesor de limba și literatura română și publicist Virgil Răileanu. Profesorul Răileanu s-a născut pe 30 aprilie 1946, la Găgești, iar mare parte din activitatea sa didactică s-a desfășurat în orașul Mărășești. Virgil Răileanu a activat și în politică și administrație, ocupând posturi de primar și consilier local în Mărășești.

”REQUIEM IN PACEM
Drum lin spre nemurire, Profesore!
Dumnezeu să te aibă în paza Sa!
Mergi și le povestește îngerilor Gramatica Sacră, cum numai tu știai! Am rămas încremeniți de durere și mai aflăm, încă o dată, despre nimicnicia noastră, spre Marea Trecere!
Domnul Profesor Virgil Răileanu, care a slujit peste 45 de ani învățământul vrâncean, s-a ridicat la cele veșnice. A fost profesor de Limba și Literatura Română la Doaga și Mărășești și primar al orașului Mărășești în perioada 1990-1996. Nu vom uita niciodată vivacitatea sa, cultura și umanismul, calități pe care le-a dovedit la catedră și în viață. Dumnezeu să te odihnească în pace, Profesore!”, a scris, pe Facebook, profesorul Cătălin Mocanu.