Ultima ”joacă” a lui Oprișan cu Firea&Ciolacu

0
468

Oprișan s-a baricadat, astăzi, mai multe ore, în sediul PSD Vrancea, într-o ultimă tentativă de a demonstra că tot el este jupânul peste organizația județeană. Și-a chemat toți oamenii din teritoriu și i-a pus să-i semneze listele de candidați pentru Senat și Camera Deputaților. Din toate numele înscrise pe aceste liste reiese o concluzie clară: Oprișan îi sfidează, până în ultima clipă (n.r. momentul validării listelor de candidați în Consiliul Politic Național), pe șefii de la București. Printre numele candidaților stabiliți de Oprișan&comp nu se găsește cel pentru care Marcel Ciolacu și Paul Stănescu au venit, oficial, duminică la Focșani: Angel Tîlvăr. Întrebat de jurnaliști, în Piața Moldovei, care este scopul vizitei inopinate la Focșani, președintele PSD a declarat, scurt: ”am venit să strângem semnături pentru candidatura domnului Tîlvăr”. Semnal clar că deputatul Angel Tîlvăr este favoritul conducerii naționale a partidului pentru a candida la parlamentare.

Însă, vedem acum că numele lui Angel Tîlvăr nu se regăsește pe listele stabilite de Oprișan și semnate de primarii, consilierii și șefii de organizații locale. Plus că Oprișan este primul pe lista pentru Senat. Listele stabilite de Oprișan au toate semnăturile posibile din PSD Vrancea, mai puțin cea a președintelui interimar al PSD Vrancea, Marcel Ciolacu. Și, ca tacâmul să fie complet, deputații Angel Tîlvăr și Dragoș Bîrlădeanu au fost ”executați” în cadrul organizației Vrancea și înlocuiți cu fidelii lui Oprișan: Vasile Carnariu, vicepreședinte în locul lui Tîlvăr, Constantin Guguianu, secretar general în locul lui Bîrlădeanu. Unele zvonuri dau, la acest moment, certitudinea că șefii de la București vor aproba listele lui Oprișan. Alte zvonuri susțin că nici nu se pune problema. Se va ajunge, totuși, la un compromis?

Poate că Marcel Ciolacu a înțeles ceva din experiențele celorlalți președinți ai PSD. Sau are limitele lui, la fel și Firea, Stănescu&comp. Și poate își amintește și episodul din 2016, atunci când lista de candidați PSD Vrancea pentru Camera Deputaților, semnată de președintele PSD Liviu Dragnea, îl cuprindea pe Ciprian Nica, iar lista trimisă de Oprișan la Biroul Electoral Județean a fost fără Ciprian Nica. Așa, puțină istorie politică mioritică recentă…