Turul Ciclist al României va trece și prin Focșani

0
364

Turul României are loc, în acest an, în perioada 11-15 septembrie. Mai mult decât o competiţie sportivă, Turul României reprezintă un proiect de încurajare a mersului pe bicicletă în rândul populaţiei şi, totodată, de promovare a obiectivelor turistice ale României la nivel mondial. Țara noastră are o lungă tradiţie în ciclism, fiind a şasea din lume care a găzduit un tur naţional, în 1934. „Mica Buclă” este inclusă în calendarul competiţional al Uniunii Cicliste Internaţionale, care anul acesta a promovat competiţia la categoria 2.1.
La ediţia din 2019 a Turului României vor fi prezente 20 de echipe, dintre care 6 naţionale şi 14 continentale: Team Novak, Echipa Naţională a României, Lokosphinx (Rusia), VosterATS Team (Polonia), Giotti Palomar Victoria (România), LKT Team Brandenburg (Germania), Vivo Massi (Paraguay), Kyiv Capital (Ucraina), Echipa Naţională a Slovaciei, CCC Development Team (Polonia), Elkov Author (Cehia), Team Hurom (Polonia), Friuli Cycling Team (Italia), Team Illuminate (SUA), Monkey Town (Olanda), Echipa Naţională a Rusiei, Echipa Naţională din Belarus, Echipa Naţională a Estoniei, Pannon Cycling Team (Ungaria), precum şi Vino Astana Motors (Kazakhstan). Aproximativ 140 de ciclişti se vor lupta pentru tricoul galben, în cadrul a 5 etape, printre care şi Serghei Ţvetcov, câştigătorul ediţiei din 2018 a Turului României, care a concurat pentru Echipa Naţională a României. Sportivul va concura şi anul acesta pentru a-şi apăra titlul.
Programul competiţional al Turului României 2019
* Etapa 1 (11 septembrie) Cluj-Napoca- Sighişoara (168 kilometri)
Traseu: Cluj-Napoca – DN1C- Vălcele-Apahida – Sighişoara
Start festiv: 10:45 – Cluj-Napoca, Parcarea Cluj-Arena
* Etapa 2 (12 septembrie) Braşov-Focşani (176.3 kilometri)
Traseu: Braşov – DN 11 – Focşani
Start festiv: 10:45 – Braşov, Auchan Coresi Shopping Resort
* Etapa 3 (13 septembrie) Buzău – Târgovişte (121.6 kilometri)
Traseu: Buzău – E 85 – Târgovişte
Start festiv: 12:45 – Buzău, Piaţa Daciei
* Etapa 4 (14 septembrie) Ploieşti – Piatra Arsă (126 kilometri)
Traseu: Ploieşti – RAR Prahova – DN 72/DJ156 – Piatra Arsă
Start festiv: 11:50 – Ploieşti, Auchan
* Etapa 5 (14 septembrie) Bucureşti (100.3 kilometri, circuit urban)
Traseu: Piaţa Victoriei – Şoseaua Kisseleff – Piaţa Arcul de Triumf – Bulevardul Regele Mihai I – Piaţa Presei Libere (18 ture)
Start festiv: 12:00 – Şoseaua Kiseleff, Piaţa Victoriei
Traseul pe care vor pedala cicliştii se întinde pe o distanţă de 688 de kilometri şi a fost conceput pentru a surprinde unele dintre cele mai spectaculoase peisaje. Porneşte din Cluj-Napoca, ajunge pe TransBucegi (Drumul Babelor) la o altitudine de 1950 de metri, în premieră naţională pentru o competiţie, şi se încheie în Bucureşti. Sighişoara, Braşov, Focşani, Buzău, Târgovişte, Ploieşti sunt alte oraşe aflate pe traseul Turului României 2019. (sursa: Federația Română de Ciclism)