Turismul, infrastructura și cultura, pe lista de priorități a lui Cătălin Toma, candidatul Alianței PNL-USR-PLUS pentru președinția Consiliului Județean Vrancea

0
261

Senatorul liberal Cătălin Toma este candidatul Alianței PNL-USR-PLUS pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea. Printre proiectele programului său de administrație județeană se numără investițiile masive în infrastructură, revitalizarea turismului local și sprijinirea mediului de afaceri și a proiectelor culturale și tradiționale ale Vrancei. Nu este deloc greu, dacă vrei să faci cu adevărat ceva pentru comunitate, așa cum se întâmplă în alte județe. „Vreau să aplicăm modelele de succes și în Vrancea. Luăm ceea ce este bun și s-a dovedit a fi eficient în experiența altor județe. Putem dezvolta cu multă muncă și dorință, prin fonduri europene sau din bugetul național, acest județ în care trăim cu toții. Nu putem adopta o strategie de dezvoltare precum cea a județului Constanța, de exemplu, decât în ceea ce privește turismul. De la Brașov putem lua alte exemple de bune practici, profitând de aspectele ce țin de zona montană a județului. Autoritățile de acolo au reușit să dezvolte și să susțină afacerile care țin de tradiție, ca să dau doar un exemplu. Așa cum în alte județe s-a putut asigura oamenilor de afaceri un mediu prietenos și o serie de facilități aceste măsuri au avut repercursiuni favorabile întregii comunități”, a declarat candidatul susținut de Alianța PNL-USR-PLUS la președinția CJ Vrancea. Iar relansarea turismului în Vrancea va avea ca repere binecunoscutele stațiuni Soveja și Vizantea-Livezi, a căror revitalizare a demarat, deja, datorită Guvernului Orban. „Știm pe ce bogății stăm aici în Vrancea, însă, cu tristețe o spun, am văzut toții că în ultimii 30 de ani s-a adus totul pe apa sâmbetei. S-a tot vorbit de Drumul podgoriilor vrâncene, pus în practică doar pe hârtie de baronul Oprișan. Declar public că în afara revitalizării turismului rămâne extrem de importantă susținerea viticultorilor din județ prin măsuri legislative adecvate. Vom susține turismul, viticultura și, implicit, mediul de afaceri, astfel încât anticipez o explozie a investițiilor în județ”, a subliniat Cătălin Toma.

Turismul (dar nu numai) este strâns legat de infrastructură. „Guvernul PNL a început să investească în infrastructura județului Vrancea. 128 de km de drum național din județ vor fi asfaltați până la finele anului. Până în acest moment s-au asfaltat peste 60 de km, deci suntem în grafic. Nu sunt doar vorbe în vânt, sunt lucruri verificabile și confirmate de realitatea din teren. În condițiile în care în anul 2019 administrația centrală și județeană condusă de PSD a asfaltat în Vrancea doar 12 km de drum național, cifrele vorbesc de la sine în favoarea guvernării liberale. Iar când asiguri drumuri de calitate, dezvoltarea vine de la sine. La fel și cu susținerea turismului. Contractul pentru stațiunea Vizantea- Livezi a fost semnat în această vară de ministrul Ion Ștefan, iar investiția va fi realizată. În calitate de viitor președinte al CJ, transmit un semnal clar sindicatelor din România că nu vom bloca nicio investiție în stațiunea Soveja, așa cum a făcut baronul Oprișan. Dorim să redăm stațiunea Soveja publicului în maximum 2–3 ani. Acest lucru va fi posibil și vom demonstra că se poate și că până acum nu s-a dorit acest lucru”, a promis candidatul Alianței PNL-USR-PLUS la CJ Vrancea. De asemenea, cultura și tradițiile fac casă bună cu turismul. „Văd totul ca pe un proiect integrat, pornind de la asfaltarea drumurilor, trecând pe la revitalizarea stațiunilor din județ și aplicând programe de susținere a culturii și tradiției vrâncene. Invit marile companii să creadă în proiectul nostru și să investească în Vrancea. Vom fi transparenți în acțiunile noastre, vom elimina risipa și ne vom raporta la taxele și impozitele oamenilor cu responsabilitate. Până acum, Oprișan a demonstrat că nu-i pasă de banul public, plătind milioane de euro pe paranghelii în ultimii 20 de ani. Spunem STOP la 28 de ani de ”oprișănism” și alegem pentru Vrancea o nouă soartă! Le garantez cetățenilor că până în 2024 Vrancea va cunoaște dezvoltarea”, susține candidatul Alianței PNL-USR-PLUS la funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.

Material realizat de SC King News 24 SRL Focșani, la comanda PNL Vrancea, cod mandatar financiar 21200012