Trei incendii de vegetație uscată, joi seară, în județ

0
361

Arderile necontrolate pot provoca adevărate dezastre. Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de vegetație uscată, miriști și deșeuri menajere poate avea consecințe grave asupra comunității prin pierderi de vieți omenești, importante pagube materiale și afectarea mediului înconjurător.

Trei incendii de vegetație uscată au avut loc ieri seară, 5 august, în județul Vrancea. În jurul orei 18:15,  un echipaj cu o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Țifești, a intervenit în satul Bătinești, comuna Țifești, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, care a afectat o suprafață de circa 7.000 mp. Un alt incendiu de vegetație uscată și gunoi menajer a izbucnit câteva ore mai târziu, respectiv în jurul orei 21:15, în sat Muncelu, comuna Străoane. Au intervenit două echipaje din cadrul Stației de Pompieri Panciu în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Străoane. În urma evenimentului au ars 300 mp de vegetație uscată și aproximativ 40 tone de gunoi menajer. Pompierii au fost mobilizați din nou, în jurul orei 22.00, în comuna Vulturu. Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani – Punctul de Lucru Vulturu a intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în urma căruia a ars vegetația uscată de pe 5 ha.

Pentru preîntâmpinarea unor astfel de evenimente, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea face apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor la vegetația uscată, miriști și resturi vegetale. Atragem atenția asupra faptului că, ”ARDEREA VEGETAŢIEI USCATE ŞI A RESTURILOR VEGETALE ESTE STRICT INTERZISĂ!” dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici. (ISU Vrancea)