Traseul turistic Lepșa-Rezervația Cheila Tișiței, închis / Pericol de avalanșă

0
655
În urma precipitațiilor din ultimele două zile, stratul de zăpadă în zona montană a județului Vrancea, la altitudini de sub 1000 m, atinge 25-30 cm. Sunt create condițiile producerii de avalanșe și curgeri pe versanți ce pot pune în pericol viața turiștilor. Astfel, începând cu ziua de duminică, 29 ianuarie 2023, traseul marcat cu triunghi roșu, Lepșa-Rezervația Cheile Tișiței este declarat închis din punct de vedere turistic. În plus, la aproximativ 150 de metri de intrarea în rezervație s-a produs o surpare a potecii, care a redus lățimea acesteia la câțiva centimetri. Vă recomandăm să amânați deplasările în această zonă până ce condițiile meteo vor permite o deplasare în siguranță.
Stratul de zăpadă depășește 50 cm la peste 1000 de m altitudine. Vă recomandăm să țineți cont de acest aspect în calcularea timpilor de deplasare pentru toate celelalte trasee din Munții Vrancei, în unele situații aceștia pot crește și de două trei ori.
Pentru informații suplimentare apelați Dispeceratul Salvamont Vrancea disponibil 24/24 la numărul de telefon: 0738 40 70 80. Dacă vă aflați în pericol apelați numărul unic de urgență 112. (salvator montan: Marius Adrian Coviltir, șef de formație Salvamont Vrancea)