Traseul pe două roți ”Descoperă Mănăstirea Mera”, supravegheat de polițiști

0
585

Ieri, 10 august, începând cu ora 16.30, polițiștii rutieri au fost alături de bicicliști în cadrul evenimentului „Descoperă Mănăstirea Mera”, organizat la nivelul județului Vrancea de către Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea. Traseul către cel mai valoros monument istoric din județul Vrancea (datând încă din secolul al XVII-lea), pe o lungime de 25 kilometri, cu plecare din municipiul Focșani prin Cîmpineanca-Vîrteșcoiu-Broșteni-Mera, a fost parcurs în aproximativ o oră și 30 de minute. Astfel, polițiștii rutieri s-au aflat alături de biciclişti pe toată durata deplasării, pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, precum și pentru asigurarea fluenţei traficului rutier pe traseu.

La sosire, la Mănăstirea Mera, după o urcare dificilă, a avut loc un concert în aer liber, susținut de Corul Vocal ”Cantus”, iar politiștii vrânceni au acționat pentru siguranţa tuturor participanţilor la acest eveniment. Întoarcerea spre Focșani a avut loc în jurul orei 19.00, evenimentul fiind lipsit de evenimente nedorite.

Astfel de evenimente vor mai fi organizate periodic în judetul Vrancea, astfel încât, pentru siguranța rutiera conducătorilor auto le recomandăm:

– la plecarea de pe loc, să se asigure că nu pun în pericol siguranța deplasării unui biciclist;      – să adopte o manieră prudentă de conducere.

Pentru ca deplasarea pe două roţi să fie una cât mai sigură, bicicliștilor le recomandăm să ţină cont de următoarele :

– Asiguraţi-vă, înainte de a porni la drum, de eficienţa sistemelor de frânare şi de funcţionalitatea sistemelor luminoase, sonore şi de direcţie!                                                  – Fiţi cât mai vizibili în trafic (nu uitaţi de vesta reflectorizantă şi alte tipuri de îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante); în acest mod veţi reduce riscul de a nu fi observaţi de şoferi!                                                                                                                                 – Nu uitaţi, casca de protecţie vă poate proteja de complicaţiile medicale ce pot surveni în urma implicării în accidente rutiere! (IPJ Vrancea)