Transporturi ilegale de lemn identificate pe raza comunei Cîrligele

0
142

Polițiștii Secției 5 Cotești au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice pe raza comunei Cîrligele. Astfel, la data de 2 aprilie a.c.,, în urma controalelor efectuate pe linia circulației materialelor lemnoase, în jurul orei 22.45, în zona Schitului Dălhăuți au fost depistate autovehicule care transportau material lemnos, fără documente legale de proveniență.

Exemple:

Un bărbat de 28 de ani, din comuna Cîrligele, a fost depistat în timp ce transporta cu un auto neînmatriculat cantitatea de 3 metri steri esență fag, fără documente legale de proveniență. Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație de 0,48 mg/l alcol pur în aerul expirat. Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatului i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice. Față de acesta a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat, cu permisul suspendat și sub influența alcoolului.                                                                                                                          Un bărbat, de 39 de ani, din comuna Vîrteșcoiu, a fost depistat în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 5 metri steri lemn foc fag, fără documente legale de proveniență.  Un bărbat, de 35 de ani, din comuna Cîmpineanca, a fost depistat în timp ce transporta cantitatea de 6 metri steri lemn foc fag, fără a deține documente legale de proveniență.  Totodată, polițiștii au depistat un bărbat, 28 de ani, din comuna Cîmpineanca, în timp ce transporta cu un tractor care tracta o remorcă tip trancar, neînmatriculată, cantitatea de 4 metri cubi lemn rotund fag, prezentând aviz de însoțire pentru 2 metri cubi. Față de cel în cauză  a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de tractare a unei remorci neînmatriculate.

Conducătorii auto au fost sancționați contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice cu amenzi în valoare de  20000 lei iar materialul lemnos transportat fără documente legale de proveniență a fost confiscat şi a predat în custodia Ocolului Silvic Focșani. Acțiunile pe linie silvică vor fi continuate și în perioada următoare. (IPJ Vrancea)