Tragedie într-o tânără familie din Garoafa. Fetița de nici 5 luni a murit de pneumonie, după ce fusese diagnosticată la spital cu roșu în gât

0
2772

Au apărut noi reclamații și acuzații de malpraxis la adresa unor angajați ai Spitalului Județean ”Sf. Pantelimon” din Focșani. Acum este vorba de decesul unei fetițe de aproape 5 luni. Potrivit unui cunoscut al familiei, mama a venit cu micuța la spitalul din Focșani, pentru că aceasta se simțea rău. La UPU – Pediatrie a fost tratată superficial și trimisă acasă, mamei spunându-i-se că bebelușul are doar roșu în gât. Din păcate, a doua zi dimineață, mama și-a găsit fetița fără suflare. ”Nepăsarea și așteptatul șpăgii omoară din nou. În data de 6 decembrie, o tânără din satul Ciușlea, comuna Garoafa, s-a prezentat la unitatea primiri urgențe Sf. Pantelimon Focșani cu fetița ei de numai 5 luni. După ce i -a făcut doar un control “în gât“, i s-a spus că fetița are roșu în gât și atâta, eliberându-i-se doar o rețetă de tantum verde. Când tânăra a cerut să fie internată, i s-a spus că nu sunt locuri în spital și că nu e grav. Până a doua zi de dimineață, un îngeraș de numai 5 luni și-a primit perechea de aripi, trecând la cele sfinte, având PNEUMONIE. Nici măcar un control cu stetoscopul nu i s-a făcut.“, scrie, pe Facebook, Lucian Constantin.

La rândul lor, părinții micuței, răpuși de durere, au scris scurte mesaje pe Facebook. ”O inimă bună a încetat să mai bată! Un suflet curat s-a ridicat la cer, lăsând în urmă o nemărginită durere și un gol imens în sufletele celor dragi. Dumnezeu să te odihnească în pace, suflețel mic”, a scris mama îndurerată. ”Dumnezeu să te ierte, iubita lui tati! Să știi că te vom iubi pentru totdeauna, chiar dacă nu mai ești printre noi, la doar 4 lunițe jumate, ești un îngeraș frumos și vei rămâne în sufletele noastre!”, a scris și tatăl fetiței. Rudele, prietenii, cunoscuții dar și persoane necunoscute, impresionați de ceea ce s-a întâmplat, au trimis mesaje de condoleanțe, de îmbărbătare, dar și de revoltă, în același timp.