Tragedie în Ungaria: șapte români morți într-un accident

0
103

Un microbuz înmatriculat în județul Mureș a fost implicat într-un accident de circulație pe un drum din Ungaria. Se pare că microbuzul s-a angajat într-o depășire și a intrat în plin într-un autocamion care venea din sens opus. În urma impactului violent, toți cei 7 pasageri din microbuz, români, au murit.

”Ambasada României în Ungaria gestionează prin demersuri de asistență consulară cazul accidentului rutier produs la data de 22 mai 2018 în apropierea orașului Budapesta, Ungaria, în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România. Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la cetățenia și identitatea victimelor. Conform datelor preliminare obținute de reprezentanții misiunii diplomatice, în urma accidentului, șapte persoane, pasageri ai microbuzului, și-au pierdut viața.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgență, si se află la fața locului accidentului pentru a acorda asistență consulară. Ministrul afacerilor externe a activat celula de criză a MAE. Din datele obținute de către echipa consulară mobilă rezultă că microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depășire și a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc pe drumul național 4 din Ungaria, la aproximativ 60 km de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România.” (comunicat Ministerul Afacerilor Externe)

Foto: Poliția Ungaria